Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAlphabet 2016 yılı ikinci çeyrek karını açıkladı

    Alphabet 2016 yılı ikinci çeyrek karını açıkladı

    google-ceo

    Teknoloji şirketi Google, her ne kadar kendi başına bir marka olsa da geçtiğimiz yıl alınan bir karar sonrasında Alphabet adlı çatı-şirketin kolu olmuştu. Dolayısıyla ilk aşamada Google’ın değil, ana şirket olan Alphabet’in gelirlerini açıkladığını belirtelim.

    Buna göre Alphabet, 2016 yılı ikinci çeyreğinde 21 milyar 500 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakam, önceki çeyrekle kıyaslandığında artışa işaret ediyor, 2016 ilk çeyrek rakamlarındaki gelir 17 milyar 700 milyon seviyesindeydi. Öte yandan merakla beklenen konu şirketin net karlılığı…

    Açıklamada karlılığın 4 milyar 900 milyon dolar olduğu kaydedildi. Önceki senenin ikinci çeyreğinde net kar 3 milyar 900 milyon dolardı. Bu aşamada da önemli miktarda ilerleme kaydedildiği görülüyor.

    Öte yandan elde edilen gelirin (21 milyar 500 milyon dolar), 21 milyar 300 milyon dolarının Google’dan elde edildiği ifade ediliyor. Yani Alphabet, neredeyse tüm gelirlerini Google ile sağlıyor.

    Şirket tarafından, büyüme ve artış yönündeki göstergelerde mobil alanındaki yatırımlardan alınan sonuçlara vurgu yapılıyor. Ayrıca YouTube, reklamlar, Chrome, Android, bulut gibi alanlarda gelişim dikkat çekiyor. Bir diğer dikkat çeken nokta da Google’ın yeni dönem CEO’su Sundar Pichai’nin (üstte) başarılı performansı. Teknoloji dünyasının en önemli markaları arasında yer alan Google’ın ve elbette Alphabet’in önümüzdeki süreçte de gelişimini sürdürmesi bekleniyor.

    Gelişmeleri paylaşmayı sürdüreceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN