Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetHangi aksiyon kamerası size göre? Aksiyon kamera seçim rehberi

    Hangi aksiyon kamerası size göre? Aksiyon kamera seçim rehberi

    Aksiyon kamera modellerinden örnekler ile rehber hazırladık. Mediatrend için hazırladığımız listelerimize bu sefer de aksiyon kameraları üzerinden devam ediyoruz. Bu yazımızda ise artık popüler bir mini kameralar olan aksiyon kameralarına göz atacağız.

    Aksiyon kameraları aslında ilk üretim amacı olarak ekstrem sporlarda kullanılması için tasarlandı. Kayak, rafting, bisiklet, serbest atlayış gibi çok farklı spor dallarında öne çıkıyor. Bu spor dallarında aksiyon anlarında yapılanları uzaktan değil sporcunun gözünden aktarılabilmesi için kompakt ve aynı zamanda çekim kalitesi yüksek kamera ihtiyacı ortaya çıktı. Bu amaçla en başta GoPro markası ile global olarak popüler olan aksiyon kameraları günümüzde her türlü çekim konusunda destek verebilecek hale geldi.

    Vlog çekimleri için ideal cihazlar haline gelen aksiyon kameraları aynı zamanda güvenlik kamerası, araç içi kamera ya da kask kamerası gibi farklı amaçlarla da kullanılabiliyor. Bu listemizde ise farklı özelliklere sahip olan aksiyon kameralarına göz atacağız.

    GoPro Hero8 Black

    Aksiyon kamerası denildiğinde ilk akla gelen marka olan GoPro’nun son ürünü Hero8 Black oldu. Piyasanın en donanımlı ve en başarılı aksiyon kamerası olan GoPro Hero8 Black, 12 MP kamerası ile geliyor. 4K çözünürlüğünde 60 fps video kaydı yapabilen ürün, Full HD çözünürlükte ise 240 fps ağır çekim imkanı da sunuyor. HyperSmooth 2.0 adı verilen sabitleme sistemi ile sarsıntısız videolar çekebileceğiniz cihazda artık ışık ve mikrofon ekleyebileceğiniz mod destekleri de yer alıyor. Böylece özellikle vlog çekimleri için ideal hale geliyor. GoPro Hero8 Black profesyonel kullanım için en ideal ürün konumunda. Ancak vlog, araç içi kamera gibi her türlü amaçta da kullanılabilir durumda.

    DJI Osmo Action

    Drone modelleri ile adından sıkça bahsettiren DJI markasının Osmo serisine eklenen Osmo Action isimli ilk aksiyon kamerası da oldukça başarılı ürünlerden biri. GoPro Hero7 Black versiyonuna rakip olarak gelen ürün 4K 60 fps video kaydı, 11 metreye kadar dahili olarak su geçirmezlik gibi detaylar sunuyor. Sabitleme için RockSteady özelliğine sahip olan ürün çift ekran ile fark yaratıyor. Bu sayede kamerayı kendinize çevirdiğinizde dahi olan biteni kontrol edebilirsiniz. Osmo Action da tıpkı GoPro modelleri gibi profesyonel çekimlerde tercih edilmesi daha mantıklı görünüyor.

    DJI Osmo Pocket

    Osmo Pocket ise tamamıyla vlog çekimleri için özel olarak tasarlanan bir ürün. fiziksel sabitleyicisi ile çok daha yumuşak ve akıcı videolar çekebileceğiniz Pocket modeli de oldukça küçük ve hafif bir yapıda. Üzerindeki ekran ve tuşlar ile kolayca çekime hazır hale gelen üründe kontrolü arttırmak için direkt olarak Android ve iPhone cihazlarınızı da bağlayarak daha geniş bir ekrana ve daha fazla kontrole sahip olabilirsiniz. Kullanım rahatlığı açısından tamamıyla vloggerlar için ideal bir cihaz olduğunu da belirtelim.

    BOOD GH-933

    En uygun fiyatlı aksiyon kameralarından biri olan Bood markasının GH-933 modeli Full HD 30 fps video kaydı alabiliyor. Elde edilen video fazla kaliteli olmasa da fiyat/performans oranı yüksek olan bu modeli özellikle araç içi kamera, güvenlik kamerası ya da motorcular için güvenlik neticesiyle kullanılan kask kamerası olarak kullanabilirsiniz. Ürünün çok daha kaliteli çekim yapabilen 4K versiyonuna da buradan ulaşabilirsiniz.

    GNET GN100F HD Mini

    Araç kaydı sistemlerinden olan GNet GN100F, olası kaza durumlarında kaza anını kaydetmesi ve güvenlik noktasında oldukça işe yarar bir ürün konumunda. GPS desteği de bulunan cihaz size kayıtlarınızda hız ve konum bilgisi de sağlayabiliyor. SOS tuşu ile acil kayıt alabilen ürün size olay anını kolayca bulmanızı sağlayacak 30 saniyelik özel kayıt alma imkanı sunuyor. Bu sayede vukuat anında yer, saat, hız gibi tüm bilgilerin yer aldığı videoyu kullanabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN