Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAkıllı telefonunuzun sizden habersiz kurcalandığını nasıl anlarsınız?

    Akıllı telefonunuzun sizden habersiz kurcalandığını nasıl anlarsınız?

    Mobil dünyanın devasa gelişimi ile akıllı telefonlar da büyük bir bilgi kaynağı haline geldi. Fotoğraf ve video gibi materyallerin yanı sıra banka hesapları, devletlerin resmi uygulamaları ve sohbet geçmişleri gibi başkalarının eline geçmesi halinde ciddi sıkıntı çıkaracak önemli kişisel bilgilerin oldukça güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor.

    Bu nedenle akıllı telefon üreticileri de kullanıcıların güvenliği konusunda özellikle son yıllarda parmak izi okuyucu ve yüz tanıma özelliği gibi çeşitli teknolojilerle karşımıza çıkmaya başladı. Peki bunu bir adım daha öteye götürerek cihazımızın bizden habersiz kurcalandığını nasıl anlayabiliriz? Gelin hep birlikte detaylara inelim.

    Otomatik selfie özelliği ile davetsiz misafirlere dur deyin

    Akıllı telefonum benim hassas noktam diyen kullanıcılar için geliştirilmiş bazı uygulamalar mevcut. Bunların başında da kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan ücretsiz WTMP uygulaması geliyor. Bu uygulamayı indirdiğiniz takdirde davetsiz misafirler telefonunuzun kilidini açma girişiminde bulunduğunda bu durum otomatik olarak kaydedilecek ve anında ön kamera ile fotoğraf çekilecek. Böylelikle cihazınıza ne zaman ve kimin erişmeye çalıştığını kolaylıkla anlayabileceğiz.

    Adım 1: Buradan WTMP uygulamasını indirin.

    Adım 2: Uygulamayı açın ve sağ tarafta bulunan aktif etme düğmesine tıklayın.

    Adım 3: Sağ üst köşede bulunan ayarlar ikonuna tıklayarak uygulamanın kilit açma girişimlerini izleyip size raporlayabilmesi için ”Başarılı kilit açma girişimlerini izle” ve ”Başarısız kilit açma girişimlerini izle” seçeneklerini aktif hale getirin.

    Adım 4: İşlem tamamdır. WTMP, bundan böyle davetsiz misafirler akıllı telefonunuzu kurcalamak istediğinde sizlere otomatik çekilmiş fotoğraflarla detaylı bir rapor sunacak. Bu raporları üzerine tıklamanız halinde kolaylıkla açabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN