Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaAkıllı telefonların özgürlükleri yaşamınızı zindana çevirmesin

    Akıllı telefonların özgürlükleri yaşamınızı zindana çevirmesin

    Onlarca uygulama ve sürekli internete bağlı olma özelliğiyle telefonlar her zamankinden daha akıllı bir şekilde günlük yaşamamızın merkezi konumundalar. Ancak son zamanlarda telefonların bizlere altın çağ mı yoksa karanlık bir dönem mi yaşattığı tartışma konusu oldu. Telefonlar üzerinden yapılan eleştiriler sizin de dikkatinizi çekmiştir. Son olarak son yılda müşteri memnuniyeti düşen bir restoranın yaptığı araştırma viral reklam olarak dönmekte. Son on yıldır yemeklerini ve aşçısını değiştirmeyen restoranın müşterileri her yıl biraz daha eleştirel hale gelir. Güvenlik kayıtlarının incelenmesi sonucunda müşterilerin sipariş verirken ve yemeğe başlamadan telefonla geçirdikleri sürenin yemek deneyimini etkiledikleri ortaya çıkıyor. Şöyle ki mönüde ne yiyeceğinize karar verirken telefonla uğraşarak vakit kaybediyor, servis edilen yemeğe başlamadan önce yine telefonla geçirilen süre yemeğin soğumasına ve tadının değişmesine neden oluyor. Bir diğer örnek de yine çoğunuzun dikkatini çekmiştir. Wi-Fi hizmetini kasıtlı olarak sunmayan ve bunu da gururla girişte belirten cafe’ler. Peki, suçlu telefonlar mı? Olaya psikiyatri açısından bakarsak semptomu tedavi edip derine inmezsek hiçbir sorunu çözemeyiz. Telefonları da bu şekilde yorumlarsak eleştiriyi aslında kendimize yöneltmemiz gerekiyor. Bakış açısındaki birkaç ince ayarla telefonları suçlu konumundan kurtarıp kendi sosyal yaşamımızı daha renkli hale getirebiliriz.

    funny-sign-bar-beer-WiFi1

    İletişim kanalı olarak akıllı telefon…
    Ortada bir iletişim hatası varsa bunun nedeni telefon değil onun kullanma biçimimizdir. Uzmanların en önemli tavsiyesi telefonları gerçek dünyaya bir davet aracı olarak kullanmamız. Örneğin bir ev partisi için telefon üzerinden hızlıca etkinlik yaratıp insanlara ulaşmak mümkün. Burada yanlış olan ise parti esnasında sürekli telefonla ilgilenip ne var ne yok diye bakmak. Günün sonunda size paylaşım keyfini veren şey gerçek insanlar ve bağlar olacak. Telefonunuzu tabii ki bu bağları paylaşıp zenginleştirmek için kullanabilirsiniz. Teknoloji zaten bunun için. Telefonlarla iletişimi güçlendirmenin bir diğer yolu da “yazmak”. Evet, insanın en kıskanılan özelliklerinden biri yazı yazabilme yeteneğini sosyal medya için yedirebilirsiniz. Bir fotoğraf mı beğendiğinizde “Beğen” düğmesine basmaktansa kısa ve özgün bir cümle ile yorum yapın. Göreceksiniz ki yorum yorumu açacak ve daha sağlıklı bir iletişim meydana gelecek. Aynı şekilde bir film veya oyunu beğendiğini söyleyen kişiye “Çöp” gibi kısa bir yanıt vermek yerine daha derin bir şekilde fikrinizi belirtin. Bu şekilde karşılıklı olarak bir şeyler öğrenme fırsatını yakalayacaksınız.smartphone-dinner-table1

    Yemek fotoğrafları mı yemeği yediğiniz insanlar mı?
    Facebook ve Instagram üzerinden her gün yemek fotoğrafı paylaşıldığını görüyoruz. Muhtemelen fotoğrafı çeken kişi için o yemeğin önemi büyük ancak dünyanın geri kalanı için böyle bir durum söz konusu değil. Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş da bu durumdan şikayetçi. Kendisinin basit ve çok etkili bir önerisi var. “Yemeğin fotoğrafından çok birlikte yemek yediğiniz insanların hikayesini fotoğraflayın,” diyor. Tabii tek başınıza bir restorandan nispet yapıyorsanız bu tavsiyeye uymanız zor olabilir. Ancak fotoğrafınızda “insan” varsa emin olun gelen yorumlar da “organik” olacak.

    Kendinize sınır koyun!
    Ortalama bir saat içinde 20 kere telefonunuzu açıp işlem yapıyorsanız uzmanlara göre bağımlı olabilirsiniz. İnternete erişim halinde bir telefonun çeşitli kaygıları tetiklediği de biliniyor. Örneğin doktorlar sosyal medyada sürekli dolaşan birinin ruh halini “Mutlaka başka yerde buradan çok daha güzel bir olay vardır” şeklinde özetliyorlar. Bunun önüne geçmek için kendinize sınır koymanız çok önemli. Günde kaç kere telefonu açtığınızı sayıp bu sayıyı yarıya indirerek işe başlayabilirsiniz. Ya hayati değer taşıyan bir e-posta gelirse? Öyle bir e-posta asla var olmadı. Sadece bu dürtüyü kullanan spam’lerin kurbanı olabilirsiniz. Hayati derecede önemli olan bir şey için mutlaka size fiziksel olarak ulaşılır. Twitter, Instagram vs gibi sosyal medya kullanımlarınızı sınırlandırdığınızda daha az yorulduğunuzu ve şarjınızın daha çok dayandığını göreceksiniz!

    NOT: http://viralfury.com/this-restaurant-kept-getting-awful-reviews-then-they-discovered-something-mind-blowing adresinden yazının başında yer alan restoran örneğinin detaylarına bakabilirsiniz.

    o-SMARTPHONE-facebook

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN