Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiKüresel akıllı telefon satışlarında son durum

    Küresel akıllı telefon satışlarında son durum

    Ekran_Resmi_2015-07-11_21_32_25

    Dünya genelindeki akıllı telefon satışlarında genel olarak 2015 yılına dair beklentilerin altında kalındığı görülüyor. Samsung’un ve HTC’nin akıllı telefon satışlarına dair yaptığı açıklamaların yanı sıra dünyanın en önemli üreticilerinden Çinli Xiaomi’nin satışların beklentilerin altında kaldığını açıklaması ve planladığı yeni satış artırma stratejileri bu çıkarımın göstergeleri arasında.

    Dünyanın birçok ülkesinde tüketicilerin akıllı telefonlarını gittikçe daha az sıklıkla yenileri ile değiştirdikleri görülüyor. Ayrıca yeni modellerin geliştirmelerinden daha az etkilendikleri de satış rakamları ile ortaya çıkıyor. Çin ise bu alandaki en dikkate değer pazar. Ülkede akıllı telefon söz konusu olduğunda tüketici nezdinde bir doyma noktası durumunu açıkça görülüyor. Satışlar artmıyor, aynı seyirde ya da azalarak devam ediyor.

    Öte yandan Avrupa, Çin gibi pazarlardaki durağan durumun aksine gelişmekte olan pazarlarda satışlarda artış kaydediliyor. Türkiye’nin de aralarında yer aldığı pazarlar, akıllı telefon üreticilerinin gelirleri açısından itikleyici güç durumunda. Bununla birlikte yıl sonu için öngörülen geçtiğimiz yıla göre yüzde 2,8’lik büyüme oranının yüzde 1,5 seviyesinde olması bekleniyor.

    SAMSUNG CSC

    Peki satışlar neden bu durumda? Analistlere göre 2015’e girmeden önceki tatil sezonunda satışlar çok yüksek seyirdeydi ve bu da 2015’e talebi azaltıcı bir sonuç olarak yansıdı. Mobil operatörlerin uzun süreli ve cazip kontratlarının gördüğü ilgi de satışları etkiledi. Ayrıca akıllı telefonlardaki daha iyi kameralar, daha fazla depolama alanı ve parmak izi sensörü gibi kullanışlı özelliklere karşın tüm bunların tüketicilerin mevcut cihazlarını değiştirmelerini haklı kılacak bir önem taşımadığı da kaydediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN