Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonAkıllı tekerlekli sandalye Whill Model M

    Akıllı tekerlekli sandalye Whill Model M

    Whill_Model_M

    Teknoloji, birçok alanda insan hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kısa süre önce Whill firması tarafından ABD’de lansmanı gerçekleştirilen Model M adlı tekerlekli sandalye de bunun örnekleri arasında. Sensörlerle birlikte gelen Model M, zorlu koşullarda hareket etmesini sağlayan güçlü jantları, tekerlekleri ve motoruyla da dikkat çekiyor.

    Whill Model M, engelli ya da yürümekte zorluk çeken kimseler için geliştirildi. Temel aldığı nokta ise sadece düz zeminlerde hareket etmeye yatkın klasik tekerlekli sandalyelere farklı bir bakış açısı getirmek; arazide, rampalı, pürüzlü zeminlerde ilerleyebiliyor ve bu özelliğini teknolojiyle birlikte sunuyor. Ayrıca iç mekanlarda da rahatlıkla kullanılabileceği kaydediliyor.

    Modern tasarımıyla öne çıkan Whill Model M, farklı hızlarda hareket edebiliyor, ayrıca bir engele çarpması halinde otomatik olarak duruyor. Belki de en ilginç özelliklerinden biri ise mobil uyumlu olması; akıllı cihaz üzerinden uygulaması ile kontrol edilebiliyor. Son olarak kapladığı alanın, diğer tekerlekli sandalyelerle hemen hemen aynı olduğu ifade ediliyor.

    Bu inovatif tekerlekli sandalyenin bir işaret olduğunun da altı çiziliyor; Whill firması yakın gelecekte otonom tekerlekli sandalyeler geliştirmek istiyor. Böylelikle kullanıcının sadece arkasına yaslandığı ve gitmek istediği yere kendi kendine götürüldüğü modeller de gündemde.

    Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN