Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAkıllı saat modellerine ilgi artmaya devam ediyor!

    Akıllı saat modellerine ilgi artmaya devam ediyor!

    Günlük aktiviteler sırasında pek çok işlemin takibini kolaylaştıran ve egzersizler için de biçilmiş kaftan olan akıllı saatler, son zamanlarda sıkça tercih edilmeye başlandı. 2019 yılının ilk çeyreğini geride bırakmamızın ardından, söz konusu döneme ait yeni raporlar da yayınlandı. Akıllı saat pazarı hızla büyümeye devam ediyor.

    Akıllı saat modellerine ilgi hızla artmaya devam ediyor!

    Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre akıllı saat modellerine olan ilgi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48‘e yakın artış gösterdi. Söz konusu raporlarda Apple, akıllı saat pazarındaki liderliğini korumaya devam ediyor. Liderliğini koruyan şirket, ayrıca pazar payını arttırmayı da başarmış.

    akıllı saat

    Apple güncel durumda ilk çeyrekte gerçekleşen tüm satışların, yüzde 35,8‘ine sahip. Bunun haricinde büyük bir sıçrama da Samsung tarafında bulunuyor. Samsung yeni modelleriyle birlikte satışlarını yüzde 7,2‘den yüzde 11,1 oranlarına yükseltmeyi başarmış. Egzersiz takibi ile fitbit ve iddialı yeni modelleriyle Huawei de, yükseliş içinde bulunan markalardan.

    Akıllı bileklik ve saat modellerine yönelik ilgide dikkat çeken yaş kesimlerinden birisi de, üst yaş grubu. Özellikle sağlık takibi alanında iddialı modellerin satışa sunulması, akıllı saatleri pek çok yaş grubu için cazip bir ürün haline getiriyor.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN