Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunAge of Empires III: Definitive Edition İnceleme

    Age of Empires III: Definitive Edition İnceleme

    Günümüz oyuncularının artık yavaş yavaş unutmaya yüz tuttuğu oyun kategorilerinden biridir RTS yani gerçek zamanlı strateji türü. İster çok oyunculu ister tek başınıza senaryo modlarında aylar hatta yıllarca oynanabilen bu türün en bilinen ismi diyebileceğimiz Age of Empires serisinin üçüncü oyunu günümüz teknolojilerine ayak uydurdu ve Definitive Edition olarak aramıza katıldı.

    Neden böyle yenilenmelere ihtiyaç duyuyoruz? Günümüz teknolojiler her geçen gün yenileniyor. Bugün belki çoğunuz RTX’li herhangi bir karta henüz sahip değilken artık 3000 serisinin piyasaya girdiğini ve yeni oyunların bunlarla güçlendiğini görüyoruz. Monitörlerimizde artık 60Hz ve 1080p ekran yetmiyor, hatta ilk fırsatta ikinci bir monitöre geçiyoruz.

    Her teknik yenilemeden sonra geçmişteki oyunlar ne kadar kaliteli grafiklere sahip olsa bile yetersiz kalmaya başlıyor. İşte böyle bir zamanda yenilenerek karşımıza gelen, 4k ve Ultra HD grafiklere, tamamen yenilenmiş müziklere sahip Age of Empires III: Definitive Edition çoğumuzu eski günlere götürmeye kararlı.

    Eskiye nazaran Avrupa ve Amerika medeniyetlerinin arasına yeni eklenen İsveç ve İnka seçenekleri ile bu oyunu denemek için yeni bir bahanemiz var. İki yeni oyun modu da bizi bekliyor. Tarihi Savaşlar ve Savaş Sanatı Mücadele Görevleri. Tarihi savaşlar adından da anlaşılacağı üzere bu oyunda yer alan medeniyetlerin tarihlerinde yer alan önemli savaşları konu alıyor. Bu modda Barbaros Hayrettin’i de kapsayan bir görev mevcut. Bir diğer modumuz ise Savaş Sanatı. Belli kavramlar çevresinde gelişim göstermenize olanak gösteren görevler silsilesi olarak düşünebilirsiniz.

    Age of Empires III: Definitive Edition bize neler sunuyor ve arşive katmaya değer mi?

    Özellikle gençliğini internet kafede ve evde geceleri Age of Empires başında geçiren şanslı oyuncular için eski günlere geri dönmenin altın anahtarı diyebiliriz. Arkadaşlarla tekrar toplanmak, multi oyunlar çevirmek, uzun saatler boyunca çay kahve eşliğinde kaliteli zaman geçirmek için yenilenen hali ile Age of Empires III: Definitive Edition arşive katılmayı sonuna kadar hak ediyor. Yenilenmiş grafikleri ve sesleri ile muazzam bir çalışmanın ürünü demeyi de unutmamak lazım!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN