Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAdım adım yeni bir web sitesi kurmak

    Adım adım yeni bir web sitesi kurmak

    gorsel26

    Başarılı, fonksiyonel ve etkili bir web sitesine sahip olmak için öncesinde dikkatlice yapılan planlamanın büyük önemi vardır. Hangi dilde kodlama yapılacağı, hangi içerik yönetim sisteminin ve hangi veritabanı mimarisinin kullanılacağı, nasıl bir grafik arayüze sahip olacağı ve sitede ne tür bilgilerin yer alacağı iyi bir planlama ve ön araştırma yapılarak belirlenirse bir web sitesini kurmanın aslında çok zor olmadığı fakat ön hazırlık çalışmalarının başarı için önemli unsur olduğu ortaya çıkar.

    İşinize en uygun web sitesini kurmak için sırayla yapılması gerekenleri aşağıda başlıklar halinde sıralamaya çalıştım. Bu tavsiyeleri dikkate almanız büyük fayda sağlayacaktır.

    Alan Adınızı Belirleyin

    İlk iş yapılacak ticari faaliyetinizi en iyi anlatan bir alan adının seçilmesidir. Alan adları sonlarındaki takılara göre anlam ifade ederler ve kullanım alanları değişir.

    .com : Ticari siteler için

    .net : Genel kapsamlı kullanım için

    .gov : Devlet kurumlar için

    .org : Vakıf ve dernekler için

    .k12 : MEB’a bağlı eğitim kurumları için

    .edu : Üniversite ve diğer eğitim kurumları için

    .tv : Televizyon yayıncılığı yapan kanallar için

    .mil : Askeri kurumlar için,

    .tr : Bu alan adları Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından ( https://www.nic.tr ) sağlanmaktadır.

    Taslak ve Arayüz Çalışması Çok Önemli

    Nasıl bir web sitesi istediğinizi taslak olarak oluşturun. Bunu grafik tasarım olarak nasıl göründüğünü tasarımın her aşamasında sitenin ekranda nasıl göründüğünü takip edin. Tüm bu taslak çalışmalar yapılacak işin arayüzünü oluşturacaktır. İyi bir estetik görünüm yakalamak için bu aşamaya gereken önemi vermeniz önerilir.

    Alan Yansıtma Hizmetinin Seçimi

    Alan yansıtma (Hosting) hizmetinin alınacağı yer seçilirken elbette ekonomi ve kalite en önemli değerlendirme unsurudur. Alan büyüklüğü, sunucunun  hızı, bant genişliği ve 7/24 destek garantisi konuları çok iyi hesap edilmelidir. Diğer bir konu da web sitenizde kullanmak istediğiniz ASP veya PHP veritabanlarından birinin belirlenerek sunucunuzun bu yönde seçilmesidir.

    E-posta Belirleme ve Ayarlar 

    Sitede kullanılacak olan e-posta adreslerini belirleyerek aktif hale getirip ziyaretçilerin size formlarla anlık ulaşmalarını sağlayacak yapıları site içinde etkili kullanmak gerekir. Ziyaretçilerinizin mutlak süretle siteye kayıt olmalarını veya e-posta adreslerini bırakmalarını sağlayacak yapılar oluşturmak gerekir.

    Ağır Grafik ve Animasyonlardan Kaçının

    Kurumsal kimliğinizle uyumlu bir bütünlük sitenin saygınlığını arttırıcı bir etkendir. Web sayfalarda ağır grafik ve animasyonlar kullanmamaya özen geösterin. Kullandığınız tüm renkler de kurumsal kimliğe uygun olmalı ve gözü rahatsız etmemelidir.  Sitedeki içerik belirli bir plan dahilinde  ziyaretçinin site içinde kaybolması engeller nitelikte yapılandırılmalıdır. Siteniz oldukça hızlı olmalıdır ki ziyaretçileriniz aradıkları her şeyi kolayca bulabilsinler.

    Başarı Hikayeleri Ekleyin 

    Müşterilerinizi etkilemek ve kurumunuzun imajını onların gözünde güçlendirmek için web sitenizde mutlaka başarı hihayeleri bulundurun. Ayrıca uzun zamandır müşteriniz olan kişilerden alınmış görüşlerin de sitede olmasının size olumlu yansımaları olacaktır.

    Arama Motorlarına Kayıt ve Site Optimizasyonu 

    Aslında arama motorları da web sitelerini indeksleyerek kullanıcılara aradıkları anahtar kelimelere göre uygun içerik sunan bir çeşit web sitesidir. Bu sitelerde yer alabilmek için mutlaka yeni oluşturduğunuz sitenizin bu yerlere kaydının bir kereye mahsus yapılmış olması gerekir. Web sitenizden haberi olan arama motorları artık rutin zaman dilimlerinde  web sitenizi ziyaret ederek sitenizdeki içeriği takip edeceklerdir. Site optimizasyonu ise sitenizin arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlamak için hem anahtar kelimeler hem de bazı yöntemlerin kullanılmasıdır.

    Eğer yeni web sitenizi yukarıda belirtilen tüm maddelere uygun olarak kullanıma hazır hale getirirseniz sitenizi en yüksek verim alabileceğiniz halde kullanmaya başlayabilirsiniz. Elbette sık sık güncellemeyi unutmadan…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN