Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma Rehberi4K dörtlüsü ile görüntüde kalite atlayın

    4K dörtlüsü ile görüntüde kalite atlayın

    Full HD’nin dört katı çözünürlüğe geçiş imkânları artarken, fiyatlar da uygun seviyeye geldi. Televizyon, Blu-ray oynatıcı, projektör ve yayınlardaki seçeneklerinizi bu yazıda bulabilirsiniz.

    4K

    4K çözünürlüğü artık duymayan kalmadı, fakat geçiş oranları yeni yeni yükseliyor. Çünkü fiyatlar tüm kategorilerde düştü ve Full HD’nin dört katı çözünürlüğe erişmek için artık isterseniz TV isterseniz projektör kullanabilirsiniz. Yayınlar konusunda da gelişme var, Blu-ray diskler 4K çözünürlüğe geçti, oynatıcılar da yaygınlaştı. Diğer yandan az da olsa TV yayınında 4K görebilir ya da internetten öde-izle hizmetleriyle film ve dizilerin keyfini çıkartabilirsiniz.

    Samsung UE43KU7000UXTK

    Hem hesaplı hem 4K çözünürlüğü aynı televizyonda bir arada olsun diyorsanız, Samsung’un UE7000 serisinin bu modeli, gelişmiş özellikleriyle tam size göre. 43 inç görüntü alanına sahip cihaz, 3.840×2.160 piksel çözünürlüğe ulaşıyor. UHD Dimming adlı özellik, her görüntü için en iyi kontrast, renk ve keskinlik ayarının otomatik yapılabilmesini sağlıyor.

    samsung

    UE43KU7000UXTK, Samsung’un bir süre önce satın aldığı Tizen adlı işletim sistemini kullanıyor. Dolayısıyla kendi mağazası ve ekosistemiyle desteklenen bolca uygulamaya sahip bir akıllı TV. Standart kurulumda gelen YouTube, Netflix gibi uygulamalar, TV’ye herhangi bir cihaz bağlamadan da kolayca video izlemenizi sağlayacaktır.

    Cihazdaki Dolby Digital Plus sertifikalı ses sistemi 20 Watt ses çıkışına ulaşırken, üzerindeki iki adet USB ve üç adet HDMI bağlantısı da, diğer cihazlara kolayca bağlanabilmesini sağlıyor.

    İnternet bağlantısını da dahilî kablosuz ağ özelliğiyle sağlayan televizyon, Active Crystal Color ve HDR Premium teknolojileri ile görüntü iyileştirme yapıyor. Televizyonun ince yapılı tasarımı kadar, akıllı kumandası da şık ve kullanışlı. Daha düşük çözünürlükteki içerikleri de içerisindeki görüntü işlemci ile 4K’ya yükselten TV, Samsung mobil cihazlardaki içerikleri de doğrudan ekrana taşıyabiliyor.

    Epson Home Cinema 5040UB

    Projektörlerin sunduğu en önemli avantajlardan birisi görüntü büyüklüğünde TV’leri geride bırakırken, kolayca taşınabilmeleridir. 4K desteğinin yanı sıra HDR ile özellikle sinema keyfi arayanlara hitap eden Epson Home Cinema, 2.500 ansi lumen parlaklık ve 1.000.000:1 dinamik kontrast oranı ile öne çıkıyor.

    epson

    sRGB ve DCI renk paletlerini destekleyen cihaz, düşük çözünürlüklü görüntüleri de 4K’ya yükseltebilen bir görüntü işlemcisine sahip. Dört adet  HDMI cihaz bağlanarak tek kurulumda evin eğlence merkezi olabilecek bu projektör, MHL desteği ile mobil cihazları da destekliyor.

    Sony BDV-N9200WB

    Bu ev sinema sistemini kullanarak 4K Blu-ray diskleri oynatabileceğiniz gibi, güçlü bir ses sistemine de sahip olabilirsiniz. 5 adet uydu hoparlör ve 1 adet subwoofer ile oturma odanızı çevresel ses sistemi ile donatabilir, 3D, NFC, 4K görüntü yükseltici gibi teknolojilerden faydalanabilirsiniz.

    sony

    1200 Watt gücündeki hoparlörler, 24 bit/96 Hz’den yüksek oranda ses örneklemesi ile tıpkı Blu-ray oynatıcının 4K’ya ulaştığı gibi, yüksek çözünürlüğe ulaşır. NFC, Miracast, Bluetooth ve Wi-Fi ile kablosuz olarak film ve müzik akışı destekleyen sistem,  önceden programlı 4 şablona sahip LED ışık özelliğiyle oturma odanızı da renklendirir.

    Netflix

    Her ne kadar TV kanalları henüz 4K’yı nadiren belirli etkinliklerde kullanabiliyor olsa da, ülkemizde de hizmete giren Netflix’te birçok dizi ve filmi 4K ve HDR desteğiyle bulmak mümkün.

    netflix

    Türkçe altyazı ve dublaj desteğiyle herkese hitap eden, birçok Türk dizisini hem ülkemizde hem de yurt dışında yayınlamaya da başlayan Netflix’i kullanırken, internet kotanızı takibe almanızda fayda var. Zira özellikle 4K ve HDR kullanırken bir film seyretmek onlarca GB verinin adeta buharlaşmasını sağlayabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN