Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji3 yıl güncelleme alacak Nokia X20 5G tanıtıldı

    3 yıl güncelleme alacak Nokia X20 5G tanıtıldı

    Nokia’nın sahibi HMD Global5G desteğine sahip Nokia X20 telefonunu piyasaya sürdü. Şirket, piyasadaki rakipleriyle rekabet etmek adına, yeni bütçe dostu modeliyle akıllı telefon serisini yeniledi.

    Nokia X20 5G özellikleri

    Üç farklı akıllı telefon ailesini duyuran HMD Global, X, G ve C olmak üzere yeni modellerini farklı segmentlere konumlandırdı. X serisinde ileri seviye donanım sunan şirket, G serisinde orta segment özelliklere yer veriyor. C serisi ise giriş seviyesi donanımla karşımıza çıkıyor.

    Nokia’nın bütçe dostu modeli X20, 1080 × 2400 çözünürlüğe sahip, 6.67 inç ekranı ile kullanıcıları karşılıyor. Arkasında 64 Megapiksel dörtlü kamera kurulumuna sahip telefonun, kameralarından biri 5 Megapiksel ultra geniş açılı ve Dual Sight özelliğe sahip. Diğer iki kameranın birinde 2 Megapiksel makro çekim sensörü, diğerinde ise 2 Megapiksel derinlik sensörü yer alıyor.

    Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 480 5G yonga setinden alan X20, 5G bağlantı desteğine sahip. 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle piyasaya sunulan akıllı telefon, 128 GB depolama alanı sunuyor. Ek olarak cihazın microSD kart desteği ile 512 GB‘a kadar hafızasının artırılabildiğini belirtelim.

    X20’nin ön tarafında 32 Megapiksel çözünürlüğe sahip, sabit lens odaklı bir selfie kamerası yer alıyor. Yeni nesil telefon ayrıca, bir çekimden farklı açıları yakalamak için aynı anda telefonun iki kamerasını kullanmanıza izin veren ”çift görüş” özelliğine de sahip.

    Şirket, yeni tanıtılan Nokia modelleri için üç yıllık güncelleme sözü verdi. Bu durumda şirket, üç yıl boyunca güvenlik güncelleştirmeleri hizmeti sunacağı ve tam garanti sağlayacağı anlamına geliyor. Ayrıca çevreci bir girişim olarak sunduğu telefonlar için özel kılıf da kutusunda yer alacak. Henüz fiyatı belli olmayan Nokia X20 5G, Mayıs ayında satışa sunulacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN