Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2023 yılı dronelar için dönüm noktası olacak!

    2023 yılı dronelar için dönüm noktası olacak!

    Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından önümüzdeki yıl içerisinde yani 2039 yılına kadar havacılık dünyasında yaşanması beklenilen gelişmelere dair bir tahmin raporu yayınlandı. Raporun en dikkat çekici noktalarından birisi de, drone pazarının beklenilenden çok daha hızlı bir şekilde büyüyerek 2023 yılına kadar üç katına çıkacağının belirtilmesi oldu.

    2023 yılı dronelar için üç kat büyüme ile gelecek!

    ABD ve uluslararası havayolu pazarları, kargo hava trafiği, uzay trafiği ve uçaklar dahil olmak üzere havacılık alanının geniş bir görünümünün ele alındığı raporda, geride bıraktığımız beş yıl boyunca drone’lar konusunda “ Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyada sağlıklı bir büyüme yaşandığını “ belirtiyor.

    Model drone’lar söz konusu olduğunda pazarda ciddi bir yavaşlama olduğu görülüyor. Önümüzdeki beş yıl içerisinde fiyatların dengeleneceği ve model drone piyasasının daha da yavaşlayacağı belirtiliyor. Ancak, ticari drone modellerine geldiğimizde her şey tam tersine dönüyor.

    Model drone’larda pazar yavaşlıyor olsa da, ticari uçaklar söz konusunda olduğunda ciddi bir artış söz konusu. Bu büyümenin devam etmesini isteyen FAA, kayıt oranlarının geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 44 artacağını ve 2023 yılında yaklaşık 823 bin drone’un havada olacağını belirtiyor. Amazon ve Google gibi şirketlerin drone ile teslimat hizmetlerini başmak istemesinin bu rakama etkisi oldukça büyük.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN