Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Genel2016’da tablet satışlarında büyük düşüş yaşanabilir

    2016’da tablet satışlarında büyük düşüş yaşanabilir

    Unrecognizable business colleagues working together and using a digital tablet

    Akıllı telefonlarla karşılaştırıldığında tabletlerin çok fazla satmadığı büyük bir sır değil. Bunun nedeni görüşme yapabilmek ve başkaları ile temas halinde olmak için akıllı telefonlar artık daha yoğun bir şekilde kullanılıyorlar. Ekranları her geçen yıl daha fazla büyüyor. Günümüzde 6 inç ekranlı akıllı telefonlar, geçtiğimiz senelere kıyasla ‘çok daha normal’ kabul ediliyorlar. Tabletler ise yalnızca internette sörf, çizgi roman okumak ve video izlemek için kullanılan aygıtlar halini aldılar iyiden iyiye. Özetle sınırlı bir dijital hayat için tablet kullanımı söz konusu, hepsini başaran cihazlar ise phablet (büyük ekranlı akıllı telefonlar) ya da daha klasik boyutlara sahip akıllı telefonlar. Peki bu durumun sonuçları neler?

    Yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre 2016 yılında tablet bilgisayar satışları, 2015’e kıyasla yüzde 10-20 aralığında azalacak. Basit bir çıkarımla 160 milyon ünite olan Android işletim sistemli tablet satışları, 2016’da 120-130 milyon üniteye kadar düşecek. Apple’ın iPad’leri için de tahminler benzer noktada…

    iStock_000019533827_Large

    Geçtiğimiz aylarda IDC tarafından yayınlanan bir raporda da benzer tahminlerde bulunulmuş, gelecekte tablet yerine hibrit bilgisayar olarak tanımlanan, gerektiğinde tablet/bilgisayar formunda kullanılan aygıtların öne çıkabileceğine işaret edilmişti.

    Belirtilen bulguların kesinlik ifadesi yok elbette, ancak yine de tablet satışlarında gerileme eğilimi son yıllarda açıkça görülen temel olgular arasında. Bir diğer analiz ise bazı çip üreticilerinin tablet pazarından çıkabileceğine dair. Tahminler satışların düşüşünün bazı şirketleri zor durumda bırakacağını gösteriyor. Bununla birlikte karamsar tablo için henüz erken. Her ne kadar tahminler aksini gösterse de Apple’ın yeni iPad Pro serisi gibi büyük tabletler ve yeni Surface Pro 4 gibi inovatif ürünlerle tablo değişedebilir. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN