Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/Kamera-10 derecede bile çalışabilen Casio GZE-1 duyuruldu

    -10 derecede bile çalışabilen Casio GZE-1 duyuruldu

    Casio, G’z EYE adı verilen yeni dayanıklı kamera serini ve serinin ilk üyesini duyurdu. GZE-1 adıyla gelen kamera modeli, şirketin G-Shock saat serisinden derinlemesine izler taşırken. Tipik GoPro kameraların zırhlı bir versiyonuna benzediğine de şüphe yok.

    Toz, düşme, donma ve suya dayanıklılık özellikleri sunan Casio GZE-1, en zorlu koşullarda dahi kullanıma imkan tanıyor. Herhangi bir ilave kasa gerektirmeden -10 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda, 50 metreye kadar suyun altında çalışabiliyor. Shock saatlerde olduğu gibi düşme ve çarpmalara karşı izolasyon, koruma yapısı ve reçine malzeme gibi bileşenlere sunuyor.

    30 fps’de 1080p video kaydı

    Kameranın teknik özellikleri arasında 1/1.23 inçlik BSI CMOS sensörü ile 6.9 MP fotoğraf ve 30 fps’de 1080p video kaydı dikkat çekiyor. 384p ve 480p görüntüleri de yavaş çekimle elde edebilmek mümkün.

    13mm geniş açı lensi bulunan kamera, f/2.8 diyafram açıklığı ile düşük ışıklı ortamlarda da nispeten iddialı. Dahili Bluetooth desteği ve uygulama üzerinden Casio’nun akıllı saatleri ile kontrol imkanı da var. Örneğin resimleri mobil uygulamaya aktarabiliyorsunuz.

    Japonya fiyatı 46 bin yen (yaklaşık 410 dolar) olan aygıtın bazı pazarlarda teknoloji raflarındaki yerini alması bekleniyor. Türkiye’deki fiyat konumlandırması, satış tarihi, vb. detaylar ise henüz netlik kazanmamış durumda.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN