Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAkıllı telefonunuzu tatile hazırlamanın yolları

    Akıllı telefonunuzu tatile hazırlamanın yolları

    Çoğumuz tatilde özellikle de yurt dışında akıllı telefonumuz konusunda sıkıntı yaşamışızdır. İnternetin bitmesi, bazı uygulamalara giriş yapmak için kimlik doğrulama sorunu, haritaların yüklenememesi ya da bataryanın çabuk tükenmesi gibi tipik sorunlar size de tanıdık gelecektir eminim. Kaldı ki operatörlerin ilgili yurt dışı servislerini kullanıma sunduğu dönem öncesi akıllı telefonlarımızın yurt dışında pek de bir işlevi olmadığı zamanların üstünden çok fazla geçmediğini hatırlatayım. O dönemlerde ortalık kafede, restoranda harıl harıl Wi-Fi kovalayan insanımız için bugün nispeten daha lüks ve konforlu bir dönemde olduğumuz konusunda hepimiz hem fikirizdir. Ancak cebimizde data ve arama paketlerimiz olsa da bazı problemler önlem almadıkça yaşanmaya ve çok kişinin tatilini mahvetmeye devam ediyor. Öyle ki bazı yurt dışı tatillerinde telefonu otelde ya da evde bıraksam daha iyi olurmuş dediğiniz anlarınız dahi olmuştur. Ancak telefonlar özellikle tatilde hayati önem taşıyan araçlar. Ciddi anlamda elimiz ayağımız durumundalar. Haritadan yolumuzu bulmak, karnımız acıkınca uygun restoran bakmak, yapılacak aktiviteleri araştırmak her şeyden önemlisi de fotoğraf ve video çekmek. Instagram kullanamadığınız bir tatil düşünsenize. Çoğu insan için o tatil yapılmış bile sayılmaz. Maalesef böyle bir gerçek var. Telefon tatilde böylesine önem arz ediyorsa tatil öncesi onu da tatile hazırlamak en iyisi. İşte sorunsuz bir tatil geçirmek için tatile çıkmadan öce telefonunuzla ilgili yapmanız gerekenler.

    Doğru aksesuarları yanınıza alın

    Olmazsa olmaz Powerbank: Seyahat esnasında telefonunuzu normalden çok daha fazla kullanıyor olacaksınız ve şarjınız çok daha hızlı bitecek. Bu nedenle küçük, hafif bir harici şarj cihazına yani bir powerbank’e ihtiyacınız olacak.
    En az iki sarj aleti: Telefonunuz için iki sarj aleti gerekli. Birini otelde bırakmanızı öneririm. İkincisini yanınıza alın derim. Ve hatta bir üçüncüsü de olursa, harici şarj cihazınızı da sarj edebilirsiniz. Üç cihaz bana fazla derseniz, iki de işinizi görür ama yedekli olmak iyidir.
    Çok girişli şarj cihazı: Malum çoğumuzun akıllı telefonu dışında yedek bir akıllı telefonu, akıllı saati, tableti vs. gibi pek çok cihazı var. Tatilde de bunları genelde yanımızda taşıyoruz. Bu açıdan rahat bir tatil geçirmek için tüm cihazlarımızı aynı anda şarj edebileceğimiz çok girişli bir şarj cihazı hem yerden hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak.
    Priz dönüştürücü: Bazı ülkelerin elektrik prizleri şarj aletinizin fişe takılan giriş kısmı ile uyumlu olmayabilir. Dolayısıyla gitmeden önce bunu araştırmak ve gerekiyorsa o ülkeye uygun bir dönüştürücü almak çok önemli.
    Sim kart ejector’ü: Eğer gideceğiniz ülkenin sim kartını kullanacaksınız telefonunuzdaki mevcut kartı çıkartmak için yanınızda bir kart ejector’ü bulundurmanızda fayda var. Sim kart ejector’u şu ucu iğne gibi olan küçük ama hayat kurtaran aparat telefonunuzu satın aldığınızda kutunun içinde yer alır. Eğer kaybettiyseniz yerine küçük uygun uçlu bir iğne de iş görür.

    Yukarıda da belirttiğim gibi yurt dışına çıkmadan operatörünüzün yurt dışına uygun tarife ya da servislerine geçiş yapabilir telefonunuzu Türkiye’deymiş gibi kullanabilirsiniz. Ancak bu yol size pahalı geliyorsa bu konuda alternatifler de mevcut. Örneğin gittiğiniz ülkede yeni bir sim kart alabilirsiniz. Bu sim kartı nasıl kullanacaksınız peki? Gelin bunun detaylarına bakalım.

    1.Sim kilidinin kaldırıldığından emin olun
    Her şeyden önce telefonunuz farklı sim kartlarla çalışmaya uygun olmalı. Pek çok akıllı telefon kurulumda bu özelliğe sahip ancak yine de kullandığınız operatörü arayarak telefonunuzun diğer yabancı kartlarla uyumlu olup olmadığından emin olun.
    2.Sim kartı önceden temin edin
    Yurt dışına gittiğinizde hava alanı veya yerel bir telefon mağazasından sim kart alabilirsiniz. Ancak gittiğinizde elimde hazır olsun diyorsanız kartı online olarak da satın alıp eve ya da bulunduğunuz adrese gelmesini isteyebilirsiniz.
    3.Önemli uygulama ve haritaları indirin
    Yurt dışında internetle ilgili sorun yaşayabilirsiniz, bu yüzden ihtiyacınız olan ve sık kullanacağınız uygulamaları gitmeden önce indirin. Örneğin daha az batarya ve internet harcamak için Google Maps’den offline haritaları indirebilirsiniz. Ayrıca yabancı diliniz yeterli değilse Google Translate mesela sizin için iyi bir yardımcı olacaktır.
    4.Uygulamalara giriş için alternatif plan yapın
    Pek çok kişi uygulamalara girişte telefona gelen doğrulama kodunu kullanıyor. Yurt dışında kendi telefon numaranızı kullanmayacak iseniz uygulamalara girmek için alternatif bir yol bulmanız gerekli. Bunun için güvenlik kodları oluşturan kimlik doğrulama uygulamalarını kullanabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN