Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımAkıllı telefonunuz için hayat kurtaran uygulamalar

    Akıllı telefonunuz için hayat kurtaran uygulamalar

    Cep telefonlarının yaygınlaşması ve herkesin cebine girmesiyle birlikte hayatlarımız da değişti. Artık çoğumuzun bir saniye bile yanından ayırmadığı, şarja takılıyken dahi defalarca kontrol ettiği bir cihaz haline geldi. Cep telefonlarının akıllanması bu durumu daha da ileri taşıdı. Hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlarda kullanabileceğimiz işlerimizi kolaylaştıracak hatta çoğu durumda “hayat kurtaran” diye tabir edebileceğimiz çeşitli uygulamalar bulunuyor. Örneğin akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bir uygulamayla nöbetçi eczaneyi elimizle koymuş gibi bulabilir ya da elektrik kesildiğinde el feneri yerine kullanabiliriz. Aşağıda hepinizin illaki bir gün işinize yarayacağınızı düşündüğüm, kullandığım tüm akıllı telefonlara ilk olarak yüklediğim “hayat kurtaran” (Çoğunlukla Android) uygulamalardan bahsetmek istiyorum.

    Vodafone Akut Uygulaması
    akutTürkiye konumu itibariyle doğal afetlerin sık yaşandığı bir ülke. Bu yüzden doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak gerekiyor. Akut ve Türkiye Vodafone Vakfı’nın birlikte geliştirdiği bir uygulama olan Vodafone Akut; polis, jandarma, itfaiye ve acil servis gibi acil durumlarda aranacak numaralar, videolu ve resimli ilk yardım bilgileri, doğal afetler ya da acil durumlar öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, pusula ve yine acil durumlarda kullanılabilecek S.O.S. uyarı sinyallerini bünyesinde barındırıyor. Uygulamanın Android ve iOS sürümleri bulunuyor.

    Android sürümünü buradan, iOS sürümünü ise buradan indirebilirsiniz. 

     

     

    iEczane
    eczane
    iEczane uygulaması bulunduğunuz konuma göre en yakın eczaneleri harita üzerinde gösteren ve bu eczanelere nasıl gidebileceğinizi tarif eden bir uygulama. Uygulamada İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yayınlanan 27 binin üzerinde eczane bulunuyor. Eczanelerle ilgili adres, telefon gibi bilgilerin de bulunduğu uygulamada ayrıca eczanelerin ismiyle de arama yapılabiliyor. Özellikle gecenin bir vaktinde nöbetçi eczane arıyorsanız inanılmaz bir şekilde işinizi kolaylaştırıyor.

    Android sürümünü buradan indirebilirsiniz.

     

    Yandex Navigasyon
    navigasyonTamamen ücretsiz bir uygulama olan Yandex Navigasyon; trafik yoğunluğu, yol çalışmaları, kazalar ve diğer bilgileri göstermesi sayesinde benim için “hayat kurtaran” uygulamalar arasında yer alıyor. Sesli yol tarifi, yaklaşık varış saati, hedef noktaya kaç kilometre kaldı gibi özelliklere de sahip olan bu uygulamayı Türkiye’nin çoğu bölgesinde sorunsuz bir şekilde kullandım. Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi istediğiniz şehrin haritasını cihazınıza indirebilmeniz. Bu sayede navigasyon esnasında internet kullanımınızı da en aza indirebilmenizi sağlıyor. Bu özellik uygulamanın hem Android hem de iOS sürümünde mevcut.

    Android sürümünü buradan, iOS sürümünü ise buradan indirebilirsiniz.

     

    El Feneri
    el_feneri
    Tiny Flashlight isimli bu el feneri uygulamasının en önemli özellikleri arasında kullanımının çok basit ve akıllı telefonunuzun sadece kamera özelliğini kullanıyor olması. Telefonunuzu el feneri olarak kullanmanızı sağlayan birçok uygulama bulunuyor ama bunların çoğu akıllı telefonunuzda hiç kullanmamaları gereken SMS’ler, aramalar, internet bağlantısı gibi özelliklere erişim hakkı istiyor. Fakat bu küçük uygulama olması gerektiği gibi telefonunuzun sadece kamera özelliğine erişim hakkı istiyor.

    Android sürümünü buradan indirebilirsiniz.

     

    Kablosuz Ağ Bulucu (Wi-Fi Finder)
    wifi_finderÖzellikle yurtdışına çıktığımda çok sık kullandığım bir uygulama olan Wi-Fi Finder, etrafta bulunan ücretli ve ücretsiz kablosuz ağları harita üzerinde görebilmenizi sağlıyor. Uygulama üzerinde şu anda 144 ülkede 600 binin üzerinde kablosuz ağ noktası bilgisi bulunuyor. Uygulama etrafınızdaki kablosuz ağ noktalarını göstermekle kalmıyor aynı zamanda buralara nasıl ulaşabileceğinizi de gösteriyor. Uygulamanın ayrıca filtreleme özelliği de var, bu sayede restoran, otel, havaalanı ya da diğer özelliklere göre aradığınız kablosuz ağı filtreleyebiliyorsunuz. Uygulamanın en önemli özelliği ise çevrimdışı da çalışabilmesi. Uygulamanın veritabanını akıllı telefonunuza indirerek internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanabiliyorsunuz. Örneğin yurtdışındayken internet ihtiyacı duyduğunuzda uygulamayı açarak en yakın ücretsiz kablosuz ağı bulabiliyor ve böylelikle yüksek dolaşım ücretlerinden kaçınabiliyorsunuz. Uygulama Türkiye’de de başarılı bir şekilde çalışıyor. Özellikle İstanbul’da birçok ücretsiz kablosuz ağ noktasını kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Uygulamanın hem Android hem de iOS sürümü bulunuyor.

    Android sürümünü buradan, iOS sürümünü ise buradan indirebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN