Akıllı telefon ve tabletlerin çoğu ön ve arka kameraları, geniş hafızaları ve yüksek işlem güçleri ile birer mobil film stüdyosu haline gelmiş durumda. Eğer siz de kullanımı kolay, videoları otomatik olarak birleştiren veya düzenleyebilen çözümler arayışında iseniz; işte size işinizi fazlasıyla görecek 10 mobil video düzenleme uygulaması.
Vee for Video (iOS, 1.99 dolar)
Camera+ ile aynı ekip tarafından geliştirilen Vee for Video kullanıcılarına kesintisiz, yüksek kalitede video çekim ve düzenleme imkanı sağlıyor. Farklı kare hızlarında 1080p’ye kadar video çekebilme ve hızlıca görüntüleri düzenleme özelliğine sahip uygulama ile görüntüleri sıralamak, kesmek, filtre etmek ve bilgisayarınızdaki müzikleri kullanarak arka fonu ayarlamak mümkün. Ayrıca çekim sırasında görüntüyü düzgün tutmak için sabitleyici, odak ve poz ayarları da bulunuyor. Kısaca Vee for Video kayıt ve düzenleme için herşeyin bir arada bulunduğu iOS cihazınızda kullanabileceğiniz iyi bir uygulama.
Magisto (Android, iOS, ücretsiz)
Eğer kullanım kolaylığı için biraz kontrolden fedakarlık yapabilirseniz Magisto’yu denemenizi tavsiye ederim. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen uygulama teknik bilgisi çok fazla olmayan, detaylarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için ideal. Uygulamanın kullanımı şu şekilde: Kullanıcılar çektikleri fotoğraf ve videoların içinden kullanmak istediklerini seçer ve daha sonra video için bir başlık belirleyerek videoya eşlik edecek fon müziğini belirler. Görüntüler yüklendikten sonra iş uygulamaya geçer. Uygulama arka planda çalışan harika algoritması ile en iyi kareleri ve video görüntülerini seçer, gerekli yerleri keser ve müzik ve görüntünün en iyi eşleşmesini yaparak videoyu hazır hale getirir.
WeVideo (Android, iOS, ücretsiz)
Ücretsiz, bulut tabanlı bir uygulama olan WeVideo Android ve iOS cihazların kullanımına uygun. Uygulama kullanıcılara fotoğraf ve videoları tek bir video sunumu içinde bir araya getirebilme imkanı sunuyor. Uygulama ile fotoğraf ve video çekebilir ve malzemeleri bir araya getirerek istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Dilerseniz kesebilir, fon müziği ekleyebilir farklı efekt ve geçiş stilleri kullanarak tasarlayabilirsiniz. Videoyu oluşturduktan sonra telefonunuzda, WeVideo editor masaüstünde veya bulut üzerinde saklayabilirsiniz. Ücretsiz kullanıcılar ayda 5 dakikalık video yayınlama hakkına sahip olurken uygulamanın satın alınması ve Premium hesap ile bu süre arttırılabilir.
Lumify (iOS, ücretsiz)
Magisto gibi uygulamalar ortalama seviyedeki kullanıcılara video ve fotoğraf düzenleme imkanı sağlarken, Lumify kullanıcılara video düzenleme konusunda daha fazla kontrol imkanı veriyor. Ücretsiz bir iOS uygulaması olan Lumify kullanıcılara kayda başladıkları andan itibaren video çekim ve düzenleme asistanlığı yapıyor. Görüntü sabitleme, odaklama, poz, beyaz ayarı bu özelliklerden bazıları. Sonrasında filtreleme, fon müziği ayarı ve senkronizasyonu video kesme, video hızlandırma veya yavaşlatma, başlık ekleme, yakınlaşma video hazırlamada size yardımcı olan diğer özellikleri.
VidTrim Pro (Android, 2.49 dolar)
Bir Android uygulaması olan Vidtrim, video düzenleme, kesme ve pek çok diğer işlem için kullanılıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere VidTrim, video keserek istenmeyen sıkıcı anları çıkartmak üzerine yoğunlaşan bir uygulama. Ancak bunun yanında farklı özellikler de içeriyor. Videonun ses kaydını MP3 dosyasına kopyalama, çekime farklı video efektleri uygulayabilme, görüntü içine kareleri kopyalama ve ses ekleme bu özelliklerden bazıları.
Videograde (iOS, 5.99 dolar)
Hızlı sonuç ve erişilebilirlik imkanı sunan uygulama farklı renk seçenekleri ve görüntü ayarı özellikleri sunuyor. iOS kullanıcıları için hızlı ve kolay bir şekilde renk ayarı yapma imkanı sağlayan bu uygulama ile videolarınızda görüntü kalitesini arttırabilirsiniz. Ancak ne yazık ki uygulamada video çekme ve düzenleme özellikleri bulunmuyor. Bu nedenle video çekim ve kombinasyonu için diğer uygulamalara güvenmeniz gerekli.
KineMaster (Android)
Çok yönlü bir Android uygulaması olan KineMaster kullanıcılara video düzenlemek için zengin özellikler sunuyor. Video düzenlemede sürükle bırak kolaylığı, farklı geçiş türleri, video ve ses efektleri , hız kontrolü bunlardan bazıları. Üye olmayan kullanıcılar için videonun sağ köşesinde büyük bir filigran yer alırken, haliye üye olunduğunda bu ortadan kalkıyor.
PowerDirector (Android, ücretsiz)
PowerDirector favori video düzenleme uygulamalarından biri. Fotoğraf düzenlemek için sürükle bırak kullanım kolaylığı, özel efektler ve geçişler sahip olduğu özelliklerden bazıları. Uygulama üzerinde oluşturulan videoları tablete kaydedebilir, Facebook veya YouTube’da arkadaşlarınızla paylaşabilir veya bulut üzerine yükleyebilirsiniz. Ancak full HD video aktarım kalitesi için uygulamayı satın almanız gerekiyor.
Videon (iOS, $4.99 ücretsiz)
Videon bir diğer hepsi bir arada video çekme ve düzenleme uygulaması. Video ve fotoğraf çekiminde ayarlanabilir kare hızı ve çözünürlük, video sabitleme ve HDR uygulamanın özellikleri arasında. Kullanıcılar uygulama üzerinde video parçalarını kolayca birleştirebilir veya parçalayabilirler. Bunun yanı sıra farklı renk efektleri ile kontrast ve renk ayarı yapmak mümkün. Ayrıca görüntü yavaşlatma, hızlandırma, terse çevirme ve çerçeveleme özelliklerini kullanarak gerçek zamanlı ön izleme ile en iyi kısa videoları yapabilirsiniz.
iMovie (iOS, 4.99 dolar)
Apple’ın iMovie uygulaması kullanıcılara çok yönlü video düzenleme imkanı sunuyor. iMovie kullanıcıları bir timeline veya storyboard arayüzünde birleştirme, kırpma ve diğer düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Önceden hazırlanmış tema ve filtreler kullanıcılara farklı geçiş ve başlık stili imkanları sunuyor. Ayrıca uygulamanın kütüphanesinden fon müziği eklemek de mümkün. Videoyu tamamladıktan sonra iCloud’a veya farklı diğer sitelere ya da sosyal medyaya yüklemek ise çok kolay.
Açılış görseli kaynağı:lifehacker.com