Hewlett Packard Enterprise (HPE), açık kaynak kodlarında arayışı olan kullanıcılara alternatif çözümler oluşturduğu gibi eğitimler de veriyor.
Açık kaynak kodlu yazılımlar, kamu kurumlarından büyük işletmelere, küçük işletmelerden bireysel yazılımcılara kadar çok geniş yelpazedeki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. İşletmeler ve kamu kurumları, çözümlerini özelleştirmek, maliyetleri azaltmak ve daha fazla kontrol elde etmek için açık kaynak kodlu yazılımları tercih edebiliyorlar. Bireysel yazılımcılar, becerilerini geliştirmek, yeni teknolojiler öğrenmek ve belirli bir amaç için özel çözümler oluşturmak için açık kaynak kodlu yazılımları kullanabiliyor.
HPE Türkiye Kanal Müdürü Yasemin Doğrul, konuya ilişkin şunları söyledi: “Açık kaynak kodlarının (OSS) verimli bir şekilde kullanılabilmesi için kurumların OSS stratejileri oluşturması, OSS’lerin potansiyel risklerini ve zorluklarını anlaması, OSS’lerin etkin bir şekilde yönetilmesini sağlayacak politikalar ve prosedürler geliştirmesi gerekiyor. Bu noktada HPE olarak açık kaynak kodlarında arayışı olan kullanıcılara alternatif çözümler oluşturduğumuz gibi eğitimler de veriyoruz. HPE’nin katkıda bulunduğu ve desteklediği önemli açık kaynak projeleri arasında SmartSim, Spiffe/Spire, Kubedirector, Chapel öne çıkıyor.”
HPE, Dataplatform ve Mayasoft ile birlikte açık kaynak kodları için PostgreSQL ve Kubernetes eğitimleri yapıyor. PostgreSQL eğitimlerinde; PostgreSQL Mimarisi, PostgreSQL Yetenekleri, PostgreSQL Kurulumu, (Windows, Linux) PostgreSQL Prosesleri, Dosya Yapılandırması, RDBMS Veri Normalleştirme, PostgreSQL Nedir, Tarihçe, Nerede Konumlanır, Veri Tabanı Sistemleri RDBMS, NoSQL ve Bigdata, HDBMS, Transaction ve ACID Konusu, Veritabanı Kullanıcı Ayarları ve Yetkilendirme, Parameter Tunning, Güvenlik, İstatistik ve Monitoring, Önemli PostgreSQL Sistem Katalogları, Indeks Mimarileri, Configurasyon Parametreleri, Uzaktan Erişim Yöntemleri, Loglar, Psql Temelleri, PostgreSQL Araçları Pgadmin, PostgreSQL Veri Tipleri, Tablespace Kavramı, PostgreSQL DDL, PostgreSQL DML, Multiversion Concurrency Control, VACUUM, Autovacuum, Klasik Yedekleme ve Geri Dönme, Trancation Log Arşivleme, PITR Yedekleme gibi dersler veriyor.