Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiDerin Dondurucu Rehberi

    Derin Dondurucu Rehberi

    Derin dondurucu almayı düşünüyor ancak hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız “Derin Dondurucu Rehberi” yazım tam size göre.

    Derin dondurucu almadan önce bilmeniz gerekenlere yer verdiğim yazımı okumanızda fayda var. İşlevi, çeşitleri ve iyi bir derin dondurucunun sahip olması gereken özellikleri yazımda bulabilirsiniz.

     

    Derin Dondurucu Rehberi

    Mevsim sebzelerini özenle saklamanızı kolaylaştıran, kış mevsiminde ne yesek derdinden kurtaran derin dondurucuların, gıdalarını daha uzun süre muhafaza etmek isteyen ve yemek pişirmek konusunda fazla vakti olmayanlar için adeta birer kurtarıcıdır.

    Et, sebze, meyve, balık gibi gıdaları daha uzun süre saklayıp ilerleyen zamanlarda da tüketebilmek istiyoruz. Malum buzdolaplarındaki dondurucu kısmı çoğu zaman yetersiz kalıyor. Bu sebeple birçoğumuz evlerimizde derin dondurucular bulunduruyoruz. Taze sebze ve meyveyi bol bulduğumuz şu dönemde, ihtiyaçlarınıza göre seçebileceğiniz bir derin dondurucunun yıl boyu keyfini süreceğiniz favori beyaz eşyanız haline geleceğini düşünüyorum.

     

    İyi Bir Derin Dondurucu Nasıl Seçilir?

    Derin dondurucu alırken dikkat etmeniz gerekenler genel olarak cihazın depolama kapasitesi, harcadığı elektrik miktarı, ihtiyacınıza uygun olup olmadığı gibi hususlardan oluşuyor. Kişisel tercihler biraz da derin dondurucu seçimini etkileyebiliyor. Eğer ki ürünlerinizin çok düzenli bir şekilde kategorik olarak dizilmesini istiyorsanız, sandık tipi yerine çekmeceli bir dondurucu alabilirsiniz. Ay sonu gelecek faturayı düşünüyorsanız da kapasitesi daha küçük bir derin dondurucu seçmek daha doğru olacaktır.

    Sık elektrik kesintisi yaşanan bir bölgede oturuyorsanız derin dondurucu seçerken muhtemel bir elektrik kesintisi durumunda hangi cihazın ürünlerinizi daha uzun süre koruyacağına da dikkat etmenizi öneriyorum.

    Diğer bir nokta ise 24 saat çalışması gereken bu ürünlerin çıkardığı seslerle ilgili. Gece yarısı derin dondurucu sesiyle rahatsız olmak istemiyorsanız 43 desibelin altında ses çıkaran cihazları tercih edebilirsiniz.

     

    Derin Dondurucu Alacaklara Tavsiyeler

    Bilginiz açısından bu tür cihazlar sık yenilenmez, satın alındıklarında uzun yıllar tam performansla çalışarak hem ekonomimize fayda hem de hayatımıza düzen getirirler. Bu harika cihazlar sayesinde sık sık alışverişe çıkmamıza da gerek kalmaz. Bugün bir yemek yaptınız ve yemeğin büyük bir kısmı arttı. Ertesi gün aynı yemeği yemek istemiyorsanız yaptığınız yemeği doğru bir şekilde derin dondurucuya yerleştirirseniz canınız ne zaman çekerse çıkarıp yiyebilirsiniz. Markette pazarda bir gıdayı normal fiyatının altında, oldukça ucuza gördüyseniz bu fırsatı kaçırmamak için dilediğiniz kadar satın alıp “bozulur mu acaba” sorusunu aklınıza getirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Gelin şimdi dondurucu dondurucu çeşitlerini ve dondurucu seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri birlikte görelim.

     

    Derin Dondurucular Arasında Ne Fark Var?

    Bu cihazlar sandık tipi ve dikey tipi derin dondurucu olmak üzere iki farklı türde karşımıza çıkarlar.

    Sandık tipi derin dondurucular çekmeceli olanlara göre daha fazla yer kaplarlar. İçine konacak gıdaları iyi planlayarak yerleştirmeyi mecbur kılarlar. Bu dondurucuların kapakları yukarı doğru açılır, oldukça geniş iç hacme sahip oldukları için daha kalabalık ailelerin tercihleri arasındadırlar.

    Dikey tipi derin dondurucular ise dik konumlar ile daha az yer kaplar, yiyecekleri yerleştireceğiniz özel rafları sayesinde planlamayla uğraşma derdinden kurtarırlar.

    Her iki grubun soğutma sistemleri de farklılık gösterir.

    Statik soğutma yapan dondurucular, ilk kendilerini soğutur ardından içerisindekileri gıdaları dondururlar. Dolayısıyla içine koyduğunuz her gıdayı dondurma esnasında daha fazla enerji harcar ve zamanla karlanma yapabilirler. Hava kanalları bulunmayan bu tür soğutucular içine ne kadar fazla gıda koyarsanız koyun aynı sürede soğutma yapmaya başlarlar.

    No-frost soğutma yapan dondurucuların içleri ise sıcaklık farkına izin vermeyecek şekilde soğutma yapar. Buharlaşma yoluyla gıdaları soğutan bu cihazlar, karlanma veya buzlanmaya sebep olmazlar. Yine buharlaşma sebebiyle gıdaları çok daha hızlı dondurur, daha az enerji harcalar. Serin tutma bölümleri, aksesuar donanımları ile öne çıkarlar.

    İki grupta da temel farklılıklar bulunsa bile tüm dondurucular gıdaların sağlığını korumak üzere tasarlanır. Bu nedenle seçiminizi yaparken kapasitelerine, kapladığı alana, yıllık enerji tüketimine, kullanım kolaylığına ve fiyatına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

     

    Derin Dondurucu Önerileri

    Aşağıda sizin için önerdiğin dikey tipi derin dondurucuları bulabilirsiniz. Seçiminizi yaparken cihazı koyacağınız alanın büyüklüğüne ve derinliğine de dikkat etmelisiniz.

     

    GRUNDIG GFNE 8300 I Multimode Hem Soğutucu, Hem Dondurucu 8 Bölmeli 240 L Hacim F Enerji No Frost Derin Dondurucu

    Multi-Switch teknolojisi sayesinde ister soğutucu ister derin dondurucu olabilen MultiMode bölmesi ile öne çıkan bu teknoloji harikası, gıdalarınızı istediğiniz soğuklukta taptaze tutuyor. Gıdalar üzerinde karlanma, buzlanma ve terleme yapmayan derin dondurucunun defrost işlemi de otomatik.

    Benzer teknolojik özelliklere sahip ancak daha büyük bir alan isteyen diğer GRUNDIG derin dondurucuya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

     

    GRUNDIG GFNE 8440 E Enerji Sınıfı 6 Çekmeceli 404L No Frost Derin Dondurucu

     

    BOSCH GSV29VWE0N 6 Çekmeceli 206 Litre Hacim E Enerji Sınıfı Dikey Tipi Derin Dondurucu

     

    lowFrost teknolojisiyle buzlanmayı engelleyen, SuperFreezing işlevi ile yeni yiyeceklerin çabucak dondurulmasını ve böylelikle dondurucu içerisindeki diğer gıdaların buzunun çözülmesini önleyen bu derin dondurucu, büyük gıdalarınız için ekstra alan sunan BigBox ile de gönülleri fethediyor.

     

    ALTUS AL 709 7 Çekmeceli 256 Litre Hacim F Enerji Sınıfı No Frost Derin Dondurucu

     

    Altus AL-709 E derin dondurucunun sahip olduğu 7 çekmece, dolap içerisinde gıdalarınızı düzenlemenize yardım sağlarken ihtiyaç duyduğunuz ürünlere erişiminizi de kolaylaştırıyor. Sahip olduğu 250 litrelik dondurucu bölme hacmi ile geniş bir depolama alanı sunan bu derin dondurucu, dar alanlarda kullanım açısından da ideal.

     

    VESTEL CDS300 F Enerji Sınıfı 103L Dikey Tipi Derin Dondurucu

    Günlük 5.4 kg. Dondurma kapasitesi bulunan, 103 litre net hacme sahip bu derin dondurucu, yer sorunu yaşayanlara öneririm.

     

    Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekler

    Yaz mevsiminin en taze sebze ve meyvelerini bol bulduğumuz şu dönemde Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekleri aşağıdaki yazımla sizlere hatırlatmak istedim.

     

    Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekler

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN