Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSamsung ve Habitat Derneği’nin “Solve for Tomorrow” programında kazananlar açıklandı

    Samsung ve Habitat Derneği’nin “Solve for Tomorrow” programında kazananlar açıklandı

    Samsung’un global çapta düzenlediği ve Türkiye’de Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Solve for Tomorrow” programında finale gelindi. Türkiye’nin farklı illerinden gençlerin ilgi gösterdiği yarışmanın final etabında kazananlar belli oldu. Yarışmada, birinciliği Camellia Takımı alırken, ikinciliği Aruna Takımı, üçüncülüğü ise ÇDS Takımı aldı.

    Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ve öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye teşvik ederek benzersiz bir öğrenme fırsatı sunan “Solve for Tomorrow” yarışmasında finale gelindi. Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik eden programa bu yıl 164 takım başvurdu. Final etabına ise 10 takım kaldı. Gençlerin ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilenebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ alanlarında problemleri ve çözümleri alanında uzman jürilere anlattığı yarışmanın kazananları da belli oldu.

    Yarışmada bu yıl birinciliği Ecem Naz Yılmaz ve Ayşegül Çabuk’un Camellia Takımı, Karadeniz Bölgesi’nde çay fabrikası atıklarından elde edilen hemiselüloz kullanılarak hidrojel eldesi gerçekleştirilen ve bu hidrojele tarçın yağı ile birlikte antibakteriyel özellik kazandırılan projesiyle aldı. Mustafa Akay, Ali Kerem Ergen, Arkad Divan Dinler, Yaren Lal ve Arda Kaplan’ın Aruna Takımı sağlık çalışanlarını enjektör iğnesi kazalarından korumak amaçlı Enjektör İğnesi Eritme/Tahrip/İmha Etme Cihazı projesiyle ikinci oldu. Üçüncülüğü ise çay tüketimi sonrası çay atıklarının çevreye atılmasından yola çıkarak bu atıkların değerlendirilmesi ve yenilenebilir bir şekle dönüştürülmesi amacıyla çay atıklarını kullanarak sunta plaka ve yalıtım levhası üretimi projesiyle, Bengisu Doğanay, Aras Önder ve Kuzey Önder’in ÇDS Takımı aldı.

    Ayrıca, Prizmo Takımı geleneksel tarım yöntemlerinde yaşanan hastalıklar, böceklerin etkisi ve yabani otlar gibi verim düşürücü sorunlardan otonom ve kapalı bir sistemde etkilenmeyerek toprağı elverişsiz olan bölgelerde ve uygun olmayan iklim koşullarında bitki yetiştirme imkanı sunan Akıllı Sera Otomasyon projesiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN