Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiSamsung Galaxy A34 incelemesi

    Samsung Galaxy A34 incelemesi

    Samsung, bu yıl yenilediği Galaxy A serisi modellerde iyi bir iş yaptı, özellikle de tasarım tarafında Galaxy S serisiyle örtüşen bir tasarım çizgisini kullanması kullanıcı tarafında da dikkate değer bir adım olarak görüldü. Bu nedenle önceki modellerle kıyaslandığında özellikle tasarımdan söz ediyorsak A14’ten A54’e Samsung’un telefonlarına ‘premium’ hissi verdiği söylenebilir.

    Ekran

    Şimdi asıl konumuza dönelim ve Galaxy A34’ü yakından tanıyalım. 6.6 inç büyüklüğünde bir ekranla gelen ve 1080×2340 piksel çözünürlük sağlayan telefon, yaklaşık 200 gram ağırlığa sahip. Yani ne çok ağır ne de hafif diyebileceğimiz bir model. Ekran çerçeveleri belirgin ve ekran/kasa oranı yüzde 84,9 seviyelerinde.

    Super AMOLED ile geldiğinden ekrana yansıyan görüntülerdeki canlılığı ve derinliği ilk bakışta fark edebilmek mümkün. Ayrıca 120 Hz ekran yenileme hızının sunuluyor olması da elbette önemli ve zaten bir gereklilik. Bu seviyede bir telefon için 90 Hz bile bence yeterli değil. Yenileme hızı ne kadar yüksekse kullanıcılar için daha akıcı bir deneyim mümkün hale geliyor. Uygulamaları açarken, kullanırken, özetle pek çok farklı senaryoda bu akıcılığa alıştıktan sonra 60 Hz’i gördüğünüzde uzak durmak isteyeceğinizi söyleyebilirim.

    Ekranla ilgili bir başka önemli nokta da Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor olması. Bu özel yapı, telefonun ekranının çizilmelere ve daha ağır darbelere karşı koruyor ve bugünün gelişmiş pek çok telefon modelinde de bu yapıyı görüyoruz.

    İşlemci

    İşlemci tarafında MediaTek’in Dimensity 1080 yongası Galaxy A34’e güç veriyor. 6 nm sürecinde üretilen bu işlemci 8 çekirdekli bir yapıda ve bulunduğu segment düşünüldüğünde hemen her uygulama ve oyunu iyi bir performans eşliğinde çalıştırabiliyor. PUBG Mobile, Call of Duty Mobile, Asphalt 9, Diablo Immortal dahil zorlayıcı oyunların üstesinden de geliyor ve akıcı bir deneyim vaadediyor.

    Kamera performansı

    Kamera performansına gelelim şimdi de. Arka yüzde üçlü kamera kurulumu dikkat çekiyor. Ana kameramız 48 MP çözünürlüğünde görüntü alabiliyor ve OIS desteği ile birlikte geliyor. Bu ana kameraya 8 MP (123 derece açılı) ultra geniş kamera ile 5 MP makro kamera eşlik ediyor.

    Çekimlerinde kalite arayan bir kullanıcıysanız Galaxy A34 doğru seçim olabilir. Gün ışığında, 48 MP ana kamerası standart fotoğraf modunda çok sayıda ayrıntı ve geniş bir dinamik aralık ile iyi fotoğraflar çekebiliyor.

    Düşük ışık tahmin edebileceğiniz gibi pek çok telefon kamerası için oldukça zorlu bir sınavdır. Bu açıdan Galaxy A34’ün çekimlerinde görüntü kalitesi düşse de renkler hala nispeten gerçekçi bir şekilde yakalanıyor ve ayrıntı seviyesi oldukça yüksek kalıyor. Genel olarak Galaxy A34, gece çekimlerinde Galaxy A33’den çok daha iyi performans gösterdiği söylenebilir.

    Ana kamerayla karşılaştırıldığında, ultra geniş açılı kamera sadece ihtiyaç halinde iş görüyor. Ancak performansını çok da iyi bulduğumu söyleyemeyeceğim. Ultra geniş açılı çekimlerde görüntünün kenarları açıkça bozuluyor ve görüntünün daha karanlık bölümlerindeki ayrıntılar kötü işleniyor, böylece görüntü gürültüsü artıyor.

    Ama makro kamera için A34 beğenimi kazanıor. Makro kamera işini oldukça iyi yapıyor. Nesneden 3 ila 5 santimetre uzakta tutarsanız, birkaç deneme gerektirse bile iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    Görüşmede ses kalitesi

    Galaxy A34 iyi bir ses kalitesine sahip ve etkili gürültü bastırma özelliği sunuyor. Gürültülü ortamlarda bile gürültüyü başarılı bir şekilde bastırıyor. Bu, sesler biraz boğuk gelse de eller serbest modu için de geçerli.

    Bağlantı noktaları

    Galaxy A34’ün USB-C bağlantı noktası USB 2.0 hızında çalışıyor ve 3,5 mm jak olmaması nedeniyle kablolu ses cihazlarını bağlamak için de kullanılabiliyor. NFC’ye ek olarak Bluetooth 5.3 desteği de mevcut.

    Ayrıca hibrit yuvaya iki nano-SIM kart ya da bir nano-SIM kart ve 1 TB’a kadar boyuta sahip bir microSD kart takılabiliyor. VoLTE ve WiFi aramaları destekleniyor.

    Yazılım

    Galaxy A34, Android 13 ve Samsung’un kullanıcı arayüzü OneUI’nin 5.1 sürümünü çalıştırıyor. Samsung’a göre, Mart 2023’teki piyasa lansmanından itibaren akıllı telefon dört nesle kadar işletim sistemi yükseltmesi ve beş yıla kadar güvenlik güncellemesi alacak.

    Test cihazımızın 128 GB’lık alanının 96 GB’tan biraz azı ilk açılışta boş görünüyor. Bunun nedeni OneUI ve önceden yüklenmiş Google ve Samsung uygulamalarının yanı sıra Disney+, LinkedIn, Pinterest ve TikTok gibi önceden yüklenmiş bir düzine kadar üçüncü taraf uygulamasının gerektirdiği alan. Bunların hepsi ihtiyaç duyulmadığında kaldırılabilir.

    Sonuç itibariyle Galaxy A34 pek çok açıdan işini iyi yapan bir telefon olmuş ve fiyatının hakkını verdiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

    Fiyat

    Ürünle ilgili detaylı bilgiyi Mediamarkt internet sitesi ve mağazalarında bulabilir ve ürünü bu kanallar üzerinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN