Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelDünya Radyo Günü

    Dünya Radyo Günü

    Radyo insanlık tarihinde iletişimi güçlendiren en önemli buluşlardan biri. Geniş kitleleri birbirine yaklaştıran radyonun kökeni aslında 1893’e Nikolai Tesla’ya gidiyor. Fakat asıl mucit, tarihe 1896 yılında İngiltere’den kablosuz iletişim patenti alan Guglielmo Marconi  olarak düşüyor. Öyle veya böyle 127 yıldır radyo teknolojisi hayatımızda yer alıyor. Televizyon ve internete rağmen bu kültür gerçek bir klasik yaşamaya devam ediyor. Çünkü şahsen radyonun çok büyüleyici olduğunu ve asla demode olmayacağını düşünüyorum. Özellikle canlı yayınlarla ses ve müziğe odaklandığınız radyonun kişiyi, deyim yerindeyse tam anlamıyla “yakaladığına” inanıyorum. Her ne kadar podcast, YouTube gibi mecralar popüler olsa da radyo da teknolojiye uyum sağlıyor. İnternet üzerinden yayın yapan radyolar çok daha geniş kitlelere ulaşabiliyor.

     

    Dünya Radyo Günü 2023’ün teması Barış

     

    Bahsettiğim kültürü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak adına 13 Şubatta UNESCO Dünya Radyo Günü’nünü kutluyor. 12.si düzenlenen bu özel günün 2023 teması ise “Radyo ve Barış”. Savaşın gölgesinde geçen son yıllar düşünüldüğünde bu tema çok anlamlı. UNESCO, radyoyu, kamuoyunu şekillendiren ve karar alma süreçlerini etkileyen bir kavram olarak ele alıyor. Dolayısıyla radyo sayesinde oluşan toplumsal birliktelik, kitlesel çatışmanın önüne geçebilir.

     

    Goldmaster SR-128

     

    Radyo gününe dair ilk ürünümüz Goldmaster markasından geliyor. Retro görünümlü bu modelin, anteni çekim gücünü artırıyor. Dahili batarya ile gelen ürün portatif olarak da iş görüyor. Radyoların zaman içinde teknolojik özellikler kazandığını ifade etmiştim. Bu üründe bluetooth bağlantısı bulunuyor. USB, SD kart ve AUX girişleri de bulunduğu için neredeyse her cihazı bağlayabilir MP3 çalabilirsiniz. Dolayısıyla radyo dışında hoparlör işlevine de sahip bir ürün. Ürünün kumandası da bulunuyor. Son olarak ürünün boyutlarının 23 cm x 11 cm x 10 cm olduğunu belirtelim.

    Ürünü daha yakından incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

     

    Kulaklık ile deneyimi zenginleştirin

     

    Birçok radyo internet üzerinde de yayın yapıyor. Örneğin benim severek takip ettiğim Radyo Eksen’in uygulaması mevcut. 90’ların önemli akımlarından Kaybedenler Kulübü de standart.fm üzerinden yeni yayınlar yapıyor. Yıllardır takip ettiğim Cenk & Erdem de Radyo Trio’da devam ediyor. Bütün bunlar radyo adına çok güzel gelişmeler. Bazen kulaklık takarak radyo ile daha da yakınlaşmanız mümkün. Bunun için JBL T450BT ideal bir seçenek. Kulak üstü olarak geçen bu modeli daha fazla incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

     

     

    Saramonic SR-MV2000

     

    Son ürünümüz ise radyocu olmak isteyen ya da yayın yapmak isteyenler için. Öncelikle iF Tasarım Ödüllü ürünün şık olduğunu ifade edelim. Ses kaydını net yapan ürün stüdyo sınıfı USB mikrofon kategorisinde yer alıyor. Meraklılar için ürünün frekans değeri 20-20kHz olarak geçiyor. 24 bit destekli mikrofon 48kHz bit değerine sahip. Hassasiyet değeri ise kutu üzerinde -36dB (0dB=1V/Pa,1kHz 1Pa) olarak geçiyor.

     

    Tabii ki ürünü evde ve görüntülü aramalar için de kullanmak mümkün. Mikrofonda bulunan filtre, dış sesleri de büyük oranda kesiyor. Ürünün kutu içeriği de son derece zengin. 360 ​​derecelik döner montaj tasarımı, manyetik stand, 2 metrelik USB-A USB-C dönüştürücüler kullanıcıya esneklik sağlıyor.

     

    Ürünü daha fazla incelemek ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN