Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetÖğrenciler İçin Ekonomik Yazıcı Önerileri

    Öğrenciler İçin Ekonomik Yazıcı Önerileri

    Eylül ayı ile birlikte okullar açılıyor. Öğrencilere ekonomik yazıcı önerileri için en doğru zaman. Fotokopi çekmek veya baskı almak amacıyla internet kafe veya kırtasiyelere giderek artık para harcamak istemiyorsanız aşağıda önereceğim fiyat performans oranı yüksek ekonomik yazıcı önerilerimi görebilirsiniz.

    Yazıcı Kategorileri

    Önerilere geçmeden önce yazıcılar ve yazıcı çeşitleri hakkında bazı önemli noktaları bilmeniz gerekir. Yazıcı, elektronik ortamda bulunan metin veya grafikleri kağıt üzerine aktaran cihazdır. Bir çok farklı yazıcı modeli olsa da en popüler olan 3 kategoriyi aşağıda belirttim.

    1- Mürekkep püskürtmeli yazıcılar

    Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, baskıyı bilgisayar üzerinden aldığı veri sinyaliyle elektronik uçlarını kullanıp mürekkep püskürterek yaparlar. Yazıcıda takılı bulunan kartuşlar baskı yapılırken kullanılan mürekkebi sağlarlar. Kartuşlar 3 temel renktedir ve bu sayede yazıcılardan istenilen renkli baskı alınır.

    2- Lazer yazıcılar

    Lazer yazıcılar, püskürtmeli yazıcılardan daha hızlı baskı yapabilirler. Fakat fiyatlarının yüksekliğinden ötürü diğerlerine göre daha az tercih edilen gruptadırlar. Lazer yazıcıların içine konan toner ile 2000 sayfaya kadar baskı yapılabilir. Lazer yazıcıların en büyük özelliği baskıyı çok keskin biçimde yapmasıdır. Uzun vadeli düşünüldüğünde kartuş kullanan yazıcılara göre daha ekonomik olurlar.

    3- Tanklı yazıcılar

    Tanklı yazıcılar, yazıcı kartuşlarının dışında yazıcıya bitişik bir tank şeklinde düzeneğe sahip cihazlardır. Kartuştaki mürekkep azaldığı takdirde mürekkep tankından mürekkep çekerler. Daha çok fazla baskı yapan kişiler için uygundur.

    Ekonomik Yazıcı Önerileri

     

    1- HP DeskJet 2720 All-in-One Yazıcı, Renkli, Baskı, Fotokopi, Tarama, Kablosuz Yazıcı 3XV18B

    Oldukça ekonomik bir yazıcı olsun ama işimi de görsün diyorsanız bu yazıcı iyi bir seçim olabilir. Çok fonksiyonlu Thermal Inkjet yazıcı 4800 x 1200 DPI çözünürlükte baskı yapıyor. Aynı zamanda 300 x 300 dpi tarama yapan cihazın faks özelliği bulunmuyor. Fiyatı ise oldukça düşük olduğundan öğrencilerin kullanımı için en ekonomik seçeneklerden biridir.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_hp-deskjet-2720-all-in-one-yaz%C4%B1c%C4%B1-renkli-bask%C4%B1-fotokopi-tarama-kablosuz-yaz%C4%B1c%C4%B1-3xv18b-1211492.html

    2- CANON Pixma E414 Yazıcı/ Tarayıcı/ Fotokopi/ Kartuşlu Çok Fonksiyonlu Yazıcı

    Yazıcı, tarayıcı ve fotokopi işini en ekonomik biçimde çözmek için önereceğim bir diğer yazıcı Canon Pixma E414 olacak. 4800 x 600 dpi’ye kadar kağıda baskı yapan yazıcı Windows 10, Windows 8.1 (Windows 8.1 Update dahil), Windows 8, Windows 7, Windows 7 SP1, Windows Vista SP2 işletim sistemlerini destekliyor. Renkli baskı da yapabilen bu yazıcı 19 saniyede
    600 x 1200 dpi tarama yapabiliyor. Bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm baskı işlerini en ekonomik biçimde karşılıyor.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_canon-pixma-e414-yaz%C4%B1c%C4%B1-taray%C4%B1c%C4%B1-fotokopi-kartu%C5%9Flu-%C3%A7ok-fonksiyonlu-yaz%C4%B1c%C4%B1-1167399.html

    3- HP Laser 107w Wi-Fi / Airprint/ Lazer Yazıcı 4ZB78A

    Eğer aradığınız ekonomik bir lazer yazıcı ise o zaman 1200 x 1200 DPI siyah beyaz baskı çözünürlüğü sunan HP’nin bu modelini düşünebilirsiniz. Dakikada 21 sayfa baskı veren yazıcı aynı zamanda yazı kağıdına, zarflara, etiketlere, kalın ve ince kağıtlara baskı yapabiliyor. 150 adetlik kağıt tepsi kapasitesine sahiptir. Yazıcıda aynı zamanda WiFi ve bluetooth teknolojisi bulunmaktadır. Çok daha keskin baskı sonuçları isteyen öğrenciler için en ekonomik fiyata sahip lazer yazıcılardan biridir.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_hp-laser-107w-wi-fi-airprint-lazer-yaz%C4%B1c%C4%B1-4zb78a-1199722.html?ga_query=HP+Laser+107w

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN