Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    İncelemelerDepolamaBilgisayarınızı Hızlandıran En İdeal Depolama Seçenekleri

    Bilgisayarınızı Hızlandıran En İdeal Depolama Seçenekleri

    Bilgisayarınız zamanla eski hızını aratıyor mu? Cevabınız evet ise okumaya devam edin. Çünkü kullanıma bağlı olarak dosyalarınız artar ve bu da işletim sistemini zorlamaya başlar. Hatta “Windows şişti” diye tabir edilen olayın bir nedeni de budur. Sorunu çözmenin önemli bir yolu olarak dahili ve harici harddisk kullanarak dosyalarınıza müdahale etmenizdir. Bu yazımızda size birkaç model önererek farklı depolama seçenekleri sunacağız.

    depolama
    Depolama çözümü olarak Toshiba Canvio Ready gibi harici bir ürün kullanabilirsiniz

    Toshiba Canvio Ready 4 TB

    İnce ve hafif yapısına rağmen 4 TB kapasitesiyle Toshiba, oldukça iddialı bir ürün ile karşımızda.
    USB 3.2 portuna sahip üründe son dönemin popüler bağlantı noktası Type-C bulunmuyor. Buna rağmen okuma ve yazma hızları gayet tatmin edici. Bilgisayarınızın hızına bağlı olarak saniyede 150 MB civarı okuma ve yazma hızlarına erişebilirsiniz. Bu da büyük dosyaları transfer etmek için oldukça ideal. Ürünün satış fiyatı 1599 lira. Daha fazla bilgi ve satın almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

    sandisk
    Sandisk’in SSD depolama ürünü özellikle Windows işletim sistemini hızlandırmak için ideal

    Sandisk 2.5″ 240GB dahili SSD

    Şimdi size çok hızlı bir çözüm sunuyoruz. Dahili olarak bilgisayarınıza takabileceğiniz bu disk SSD. Yani geleneksel disklere göre çok daha hızlı ve az ısınıyor. Tabii bu tarz bir diski takmak için donanım bilginiz olması gerekiyor. Eğer bu tarz bir bilginiz yoksa bir uzmandan destek alabilirsiniz.
    Ürünün 240GB kapasitesi 530MB okuma 440MB yazma hızı bulunuyor. Kapasite size az gelmesin. Zira bu tarz bir diske dosya depolamak yerine işletim sisteminizi kurarsanız genel performansınız çok artacaktır. Özellikle eski dizüstü bilgisayarları canlandırmak için bu ürün oldukça ideal. 599 liraya satılan diski bu adreste inceleyip satın alabilirsiniz.

    Seagate Barracuda ST2000DM008

    Barracuda modeli yıllara meydan okuyor. Seagate inovasyonlar ile bu modeli güncellemeyi başarıyor. 2TB kapasiteli ürünü 3.5 inç SATA bağlantısı ile dahili olarak kullanabilirsiniz. 3.5 inç modeller genellikle masaüstü bilgisayarlar için uygun oluyor. Özellikle hazır sistemlerde üreticiler yüksek performanslı disk kullanmıyorlar. Tabii ki bir SSD kadar hızlı olmasa da bu tarz bir disk ile hem kapasite hem performans artışı yakalayabilirsiniz. Özellikle yukarıda önerdiğimiz Sandisk SSD ile aynı anda kullandığınızda sisteminiz çok rahatlayacaktır. 949 lira satış fiyatı olan diski bu adreste inceleyip satın alabilirsiniz.

    depolama
    Oyuncular için geliştirilen bu depolama çözümü, bilgisayarınızda yüksek performanslı çalışacaktır

    WD P10 Game Drive

    Ünlü sabit disk üreticisi Western Digital’den oyuncular için geliştirilen bir modeli inceliyoruz. Bu ürün özellikle PlayStation 4 ve Xbox One ile uyumlu olarak geliştirilmişti. Tabii siz kendi bilgisayarınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. 2TB kapasitesi bulunan bu disk harici olarak kullanılıyor. 2.5 inç bir disk olan P10, saniyede 140MB’a kadar yazma hızına ulaşabiliyor. Ürünün dayanıklı malzemesi ve USB 3.2 bağlantısı ile mobilite ve hız bir araya geliyor. 2499 liraya satılan ürünü bu adresten detaylı inceleyip satın alabilirsiniz.

    Genel olarak tavsiyelerimiz bu yönde. Güvenilir, hızlı bir geleneksel disk ile SSD kombinasyonu bilgisayarınıza nefes aldıracaktır. Bu arada dosyalarınızı düzenleyip işletim sisteminizi daha verimli hale getirmek iyi bir diske terfi etmeyi düşünebilirsiniz. Hem bu sayede yedekleme de yapmış olursunuz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN