Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple ilk düşük karbonlu alüminyumunu iPhone SE’de kullanmayı planlıyor

    Apple ilk düşük karbonlu alüminyumunu iPhone SE’de kullanmayı planlıyor

    Apple’ın Yeşil Tahvillere yaptığı 4,7 milyar dolarlık yatırım yenilikçi çevre dostu teknolojilere destek oluyor…

    Apple’ın yaptığı açıklamaya göre, şirketin Yeşil Tahvillere yaptığı 4,7 milyar dolarlık yatırım, yeni düşük karbonlu üretim ve geri dönüşüm teknolojilerinin geliştirilmesine hız kazandırıyor. Apple, yatırımların global emisyonları nasıl azaltabileceğini ve tüm dünyadaki topluluklara nasıl temiz enerji sağlanabileceğini gösteren projelerle 2016’dan bu yana üç Yeşil Tahvil çıkardı.
    Bu çalışmalar kapsamında Apple, emisyonları azaltmak amacıyla eritme teknolojisinde sağlanan büyük bir ilerlemenin ardından doğrudan karbonsuz alüminyum satın alıyor. Bu alüminyum, eritme sürecinde doğrudan karbon emisyonu üretmeyen, laboratuvar dışında endüstriyel ölçekte üretilecek ilk alüminyum malzeme olma özelliğini taşıyor. Şirket bu malzemenin ilk olarak iPhone SE’de kullanılmasını planlıyor.

    “Apple gezegenimizi bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlı. Yeşil Tahvillerimiz de çevreyle ilgili çalışmalarımızı daha ileri taşımamızda çok önemli bir rol oynuyor.” diyen Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson şöyle ekledi: “Dünyanın sınırlı kaynaklarını korumak amacıyla tüm ürünlerimizde yalnızca geri dönüştürülebilir ve yenilenebilir malzemeler kullanmaya geçtiğimiz bu süreçte bile yatırımlarımız, kullandığımız malzemelerin karbon ayak izini azaltmak için gereken çığır açan teknolojilerin daha da ilerletilmesini sağlıyor.”

    Apple, şirketin 2030’a kadar tedarik zinciri genelinde karbon nötr olmasını sağlama hedefine doğru ilerleyişini hızlandırmak için 4,7 milyar dolarlık tahvil çıkardı. 2016 ve 2017’de çıkarılan ilk iki tahvil bugün itibarıyla tamamen tahsis edilmiş bulunuyor. 2019’da çıkarılan Yeşil Tahvil, çığır açan düşük karbonlu alüminyum dahil 50 projeye destek sağlıyor. Bu 50 proje kapsamında 2.883.000 ton CO2e azaltılacak veya telafi edilecek, dünya çapında yaklaşık 700 megawatt’lık yenilenebilir enerji sağlanacak ve geri dönüşümle ilgili yeni araştırma ve geliştirme çalışmaları desteklenecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN