Android uygulamalarını Windows işletim sistemine sahip dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınızda kullanmak ister misiniz? Ya da bilgisayarınızı Android işletim sistemine sahip bir tablet gibi kullanmak ister misiniz? Bu sorulara yanıtınız evet ise Android uygulamalarını bilgisayarınızda çalıştırmanın çeşitli yöntemleri bulunuyor. Bazen geliştirdiğiniz bir mobil uygulamayı denemek ya da gönderdiğiniz bir e-postanın mobil cihazda nasıl göründüğünü görmek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda Android uygulamalarını Windows bilgisayarınızda çalıştırmanıza olanak tanıyan çeşitli yazılımlar bulunuyor. Bu yazılımları bu haftaki yazımızda derledik.
Bluestacks
Piyasadaki en çok bilinen ve en çok kullanılan Android emülatörlerinden birisi Bluestacks. Bunun en büyük nedenlerinden birisi Android uygulamalarını bilgisayarda en düzgün şekilde çalıştırabilen ilk yazılım olması. Bir ikinci nedeni ise hem Windows hem de Mac bilgisayarlarda çalışabillmesi. Bu yazılım özellikle Android oyuncularını hedefliyor. Son dönemde yapılan geliştirmelerle çok daha iyi hale geldi ve eskiden karşılaşılan birçok sorunu çözmüş durumda. Bluestacks ile aynı anda birden fazla oyunu ya da uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz. Bilgisayarla tam bir entegrasyona giriyor ve kamera, klavye ve diğer özellikleri tam anlamıyla kullanabiliyorsunuz. Bu açıdan çok kullanışlı bir uygulama ve kendi geliştirdiğiniz uygulamaları rahatça deneyebiliyorsunuz ya da oyunlarınızı kolayca oynayabiliyorsunuz. Uygulamanın hibrit bulut üzerinden ve doğrudan bilgisayarınızda çalışan iki farklı sürümü bulunuyor. Bluestacks 10, bulut ortamında bir depolama alanı sunuyor. Uygulamalar ve oyunlar bu alana yüklenerek oynanıyor. Bluestacks 5 ise standart bir emülatör gibi görev yapıyor. Her şey kendi bilgisayarınız üzerinde depolanıyor ve çalışıyor.
Ayrıntılı bilgi ve indirmek için: https://www.bluestacks.com/tr/index.html
Andy
Ücretsiz olan bu yazılımla Android uygulamalarının hemen hemen tamamını bilgisayarınızda çalıştırabiliyorsunuz. Andy, hem Windows hem de Mac bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Bilgisayarınızın sensörleriyle entegre olabilen yazılım aynı zamanda ekranınızın dokunmatik özelliği varsa bunu da kullanabiliyor. Ayrıca uygulama kısa yollarını bilgisayarınızın masaüstüne koyarak hızlı bir şekilde çalıştırabiliyorsunuz. Andy, şu an piyasada olan oyunların, uygulamaların, başlatıcıların birçoğunu başarıyla çalıştırabiliyor. Hatta gerekirse Root dahi yapabiliyorsunuz. Telefonunuzda Root yapmaya cesaretiniz yoksa, Andy’de rahat rahat yapabilirsiniz. Denemek istediğiniz ama telefonunuza ya da tabletinize yüklemek istemediğiniz uygulamaları da ilk olarak Andy’de deneyebilirsiniz. Neden oyunları ve uygulamaları bilgisayarda çalıştırmak isteyeyim sorunuzun yanıtı ise bilgisayarınızın depolama alanını ve işlem gücünü parmaklarınızın ucuna getiriyor.
Ayrıntılı bilgi ve indirmek için: https://www.andyroid.net/
Android Studio
Android Studio, her tür Android cihazına yönelik uygulama oluşturmak için en hızlı araçları sağlaması açısından öne çıkıyor. Android uygulamalarını ve oyunlarını kullanmak için en iyi yöntem olsa da kurulumu ve kullanması biraz uzmanlık gerektiriyor. Android Studio, bilgisayarınızı tam bir Android cihaz haline getiriyor.
Ayrıntılı bilgi ve indirmek için: https://developer.android.com/studio
NoxPlayer
Listemizin dördüncü sırasında yine özellikle oyuncular için geliştirilmiş bir emülatör olan NoxPlayer var. Yazılım, birçok eklentiyi ve özelliği bünyesinde barındırıyor. X86 ve AMD tabanlı bilgisayarlarda çalışabiliyor. Diğer yazılımlarda olduğu gibi bilgisayarla tam bir entegrasyona girebiliyor. Bilgisayarın kamerası, klavyesi, faresi, dokunmatik yüzeyi gibi özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Aynı anda birden fazla Android oyunu ve uygulaması açabiliyorsunuz. Birçok uygulamayı ve oyunu sıkıntısız bir şekilde açabiliyorsunuz. Bu arada bu NoxPlayer da ücretsiz.
Ayrıntılı bilgi ve indirmek için: https://www.bignox.com/