Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2022'de tanıtılması beklenen akıllı telefonlar

    2022’de tanıtılması beklenen akıllı telefonlar

    2021 akıllı telefon pazarı içi iyi bir yıl oldu. Counterpoint’in verilerine göre küresel akıllı telefon sevkiyatları 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1,39 milyar adede ulaştı. Huawe’in pazar payı kayıpları ve LG’nin akıllı telefon sektöründen çekilmesi bir anlamda rakiplerine yaradı. Samsung, 2021’de 271 milyon adetlik sevkiyatla küresel akıllı telefon pazarının lideri olurken, Apple, Xiaomi, OPPO ve Vivo şimdiye kadarki en yüksek yıllık sevkiyatlarını elde ettiler. Apple, 2021’in 4. çeyreğinde 81,5 milyon adet sevkiyatla Samsung’u geride bıraktı.

    2022 yılında birçok markanın yeni amiral gemisi ürünleri ile tanışacak piyasada yine daha gelişmiş kameraları, daha şık tasarımları ve daha güçlü işlemcileri göreceğiz. Bu yıl katlanabilir cihazlara tam anlamıyla adapte olabiliriz. Bu yazımda 2022’de gelmesi beklenen yeni akıllı telefonları bir araya getirdim.

    iPhone 14

    Daha hızlı A16 bionic çipe ve gelişmiş kameralara sahip olması beklenen iPhone 14 ailesi ile ilgili ortaya atılan bir diğer iddia Touch ID’nin geri geleceği yönünde. Yeni iPhone 14 Pro serisi 8 GB’lik RAM’le ve e-SIM seçeneğiyle gelebilir. Bununla birlikte yeni iPhone ailesinin iPhone 14 iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ten oluşacağı tahmin ediliyor. iPhone 14 ile Apple’in tasarımda çentik kullanmayı bırakabileceği de konuşuluyor.
    Google Pixel 7
    Google’ın Ekim 2022’de yeni Pixel ailesinin iki yeni üyesi Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’yu tanıtması bekleniyor. Pixel 7 serisinde, Google’ın kendi geliştirdiği yonga seti markası olan Tensor’un ikinci neslini kullanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca hem Pixel 7’de hem de Pixel 7 Pro’da Samsung tarafından geliştirilen Exynos Modem 5300’ün kullanılması bekleniyor. Yeni Google Pixel ailesinde tasarım olarak ise büyük değişiklikler beklenmiyor.
    Google Pixel Fold
    Google’ın da bu yıl katlanabilir telefon rekabetine dahil olması bekleniyor. Arama motoru devinin yılın son çeyreğinde piyasada olması beklenen katlanabilir telefonunun ismi Google Pixel Fold olacak. Google Pixel Fold’un ekranının üretimine bu yılın üçüncü çeyreğinde başlamayı planlıyor. Android 12L işletim sistemi ile gelmesi beklenen Pixel Fold’un 120Hz’e kadar değişken yenileme hızına sahip bir LTPO OLED ekrana sahip olacağı öngörülüyor.
    Xiaomi 12 Ultra
    Geçtiğimiz haftalarda Xiaomi 12’yi sunan markanın yeni akıllı telefonu Xiaomi 12 Ultra’yı temmuz ya da ağustos ayında sunacağı tahmin ediliyor. Xiaomi 12 Ultra’nın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alması ve 5.000 mAh pil ve 120W HyperCharge ile gelmesi bekleniyor. Kamera kurulumunun Xiaomi 11 Ultra ile aynı olacağı söyleniyor.
    iPhone SE 3
    Apple’ın bu yılki bahar etkinliğinde piyasaya sürülmesi beklenen SE 3 modelinin 399 dolar gibi uygun bir fiyatla piyasada olması bekleniyor. Yeni SE’yi iPhone 13 serisinde yer alan A15 Bionic yonga setinin desteklemesi bekleniyor. Standart Touch ID ve alüminyum çerçeveden oluşacak SE 3, tasarım olarak iPhone SE (2020) ile benzer olacak.
    Samsung Galaxy Z Fold 4
    Samsung’un katlanabilir telefon serisi Galaxy Z Fold’un yeni üyesi Samsung Galaxy Z Fold 4 de 2022 yılı içinde piyasada olması beklenen bir diğer katlanabilir cihaz. Söylentilere göre silikon S Pen ile gelmesi beklenen cihazın iç ekranının önceki model ile aynı boyutta, yani 7,56 inç olması bekleniyor. Dış ekranı ise 6,2 inç boyutundan 6,19 inç boyutuna düşecek.
    Huawei Mate 50
    HarmonyOS 3.0 tabanlı olması beklenen Huawei Mate 50 serisinin temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. 6.28 ile 6.38 inç arasında bir ekran boyutu ile gelmesi beklenin cihazın yalnızca Snapdragon yongaları ile çalıştırılabileceği ve muhtemelen Snapdragon 8 Gen 1’in kullanacağı tahmin ediliyor.
    Sony Xperia 1 IV
    Geçtiğimiz yıl Sony Xperia 1 III’ü tanıtan Sony’nin bu Xperia 1 IV ile kullanıcılarının karşısına çıkması bekleniyor. Son çıkan haberlere göre yeni Xperia’da Snapdragon 8 Gen 1 işlemci yer alacak. RAM seçenekleri 12 GB ve 16 GB şeklinde olacağı iddia edilen Sony Xperia 1 IV’te, 256 GB ve 512 GB kapasite seçenekleri de bulunacak. 5000 mAh kapasitesinde bataryanın bulunacağı iddia edilen Sony Xperia 1 IV, 45 W hızında şarj olabilecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN