Akıllı telefonların yaygınlaşması ve fotoğrafçılığın dijitale dönüşmesiyle birlikte fotoğraf ve video depolama ihtiyacı arttı. Aynı zamanda çözünürlüklerin artması ve saklanması gereken dosyaların boyutları da büyük oranda arttı. İnsanların hayatlarındaki çok büyük önem taşıyan anları içeren bu değerli dosyaların saklanması büyük bir ihtiyaç haline geldi. Fotoğraf ve video dosyalarını depolamak için çevrimiçi ve çevrimdışı olmak üzere birçok farklı seçenek bulunuyor. 2022 yılında fotoğraf ve video depolamaya yönelik en uygun seçenekleri sizler için derledik.
Dilerseniz önce çevrimiçi seçeneklerle yazımıza devam edelim.
Google Fotoğraflar
Google Fotoğraflar, fotoğraflarınızı ve videolarınızı saklamanın yanı sıra her zaman her yerden ulaşabileceğiniz oldukça kullanışlı bir seçenek sunuyor. Kullanımı oldukça kolay olan Google Fotoğraflar, 15 GB’ye kadar ücretsiz saklama alanı sunuyor. 16 megapiksel ve 1080p çözünürlükteki fotoğrafları Google Fotoğraflar’da 15 GB’ye kadar ücretsiz olarak saklayabiliyorsunuz. Ücretli aboneliğe geçmeniz durumunda ise bu sınırlamalar kalkıyor ve yüz tanıma gibi özelliklere de erişim kazanıyorsunuz. Şu an yıllık 290 TL ödeyerek 2 TB’ye kadar depolama alanına sahip olabiliyorsunuz.
Ayrıntılı bilgi için: https://one.google.com/about/plans
Dropbox
Dropbox, basit yükleme, mobil uygulamalar, otomatik dosya aktarımı ve klasör yardımı özellikleri sunan, en büyük dosya depolama platformlarından biri olarak öne çıkıyor. Daha gelişmiş özellikler arasında 30 günlük dosya sürümü geçmişi görüntüleyici, 2 GB ücretsiz hesap ve terabaytlarca alan sunan ücretli planlar ve geri yükleme işlevine sahip.
Ayrıntılı bilgi için: https://www.dropbox.com/plans?tab=personal
Apple iCloud
Apple cihazlarına sahip olanlar için ideal seçeneklerden biri Apple iCloud. Mac ve iOS cihazlarda Apple Photos uygulamasıyla bütünleşerek fotoğraflar ve videolar için kullanımı kolay ve güvenilir bir depolama seçeneği sunuyor. 5 GB’ye kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor.
Ayrıntılı bilgi için: https://www.icloud.com/
ImageShack
Videoya gerek yok yalnızca fotoğraflarımı saklamak istiyorum diyorsanız ImageShack listemizdeki en iyi seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Aylık 3,99 USD veya yıllık 37,99 USD ödeyerek sınırsız fotoğraf depolama alanına sahip oluyorsunuz. Standart sürümde indirme hızınız limitli, daha fazla bantgenişliği ve gelişmiş özellikler istiyorsanız pro veya Premium seçeneğine geçerek yetenekleri bir üst düzeye taşımak mümkün.
Ayrıntılı bilgi için: https://imageshack.com/upgrade
Çevrimiçi çözümler elbette her yerden erişim ve yedeklilik sağladığından iyi bir seçenek, ancak fotoğraf ve video arşiviniz büyüdükçe ödemeniz gereken ücret de artıyor. Bu nedenle çevrimdışı harici sabit diskler daha uygun maliyetli çözüm olarak öne çıkıyor.
Sırada sizler için derlediğimiz sabit disk seçenekleri var.
WD 10 TB 3.5″ Element USB 3.0 Harici Disk Siyah
Kompakt ve şık bir tasarıma sahip olan bu harici disk 10 TB’lik kapasitesiyle öne çıkıyor ve fotoğraflar, videolar, müzik ve video gibi dosyaların saklanmasını kolaylaştırıyor. USB 3.0 desteği sayesinde dosyaların hızla aktarılmasına olanak tanıyor.
Ürün hakkında ayrıntılı bilgi almak ve satın almak için: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_wd-10tb-3-5-element-usb-3-0-harici-disk-siyah-1201953.html
SEAGATE Backup Plus USB HUB 3.0 3.5″ 6TB Harici Disk
6 TB depolama kapasitesine sahip olan bu harici disk, 3.0 USB özelliğiyle yüksek aktarım hızı sunuyor. Cihaz aynı zamanda dahili bulut hizmetine sahip, yani dosyalarınıza uzaktan erişme ve paylaşabilme seçeneğiniz bulunuyor. Video ve fotoğraflar için ideal bir yerel depolama seçeneği olarak öne çıkıyor.
Ürün hakkında ayrıntılı bilgi almak ve satın almak için: