Bu yazımda “Dikey elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?” başlığını ele aldım, önerilerimi sıraladım.
Dikey elektrikli süpürgeler pratik oluşları sebebiyle zamandan kazandırıyor. Halı ve koltuklar, dolap ve kapı üstleri gibi ulaşılması zor alanlar ve sert zeminler için tercih edilen dikey süpürgeler, kablolu ve kablosuz, torbalı ve torbasız seçenekleri ile bahar temizliği öncesi pratiklik ve konfor sunuyor.
Dikey olarak tasarlanan bu cihazlar, uzun süpürge borusu yapısıyla belinizi ağrıtmadan temizliğinizi yapabilmenizi mümkün kılıyor. İnce yapılarıyla dar alanlara rahatlıkla girebilen, kablonun yetişip yetişmeyeceği derdinden sizi kurtaran bu süpürgeler, süpürme işlemini çok daha pratik hale getiriyor.
Ergonomisi sayesinde eğilip kalkma derdinden kurtaran, evdeki her zemin ve ulaşılması zor bölgeler için başlığı bulunan, hafif oluşu sebebiyle yormayan bu dikey elektrikli süpürgeler, mekân ve konum bağımsız kullanılabilmesine olanak sağlarken, uzun süreli derinlemesine temizliklerde de vakit kazandırıyor.
Dikey elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?
Gücünü ve çalışma süresini yönetebileceğiniz, kısa sürede evinizin, ofisinizin ve aracınızın her bölgesini derinlemesine ve hijyenik bir temizleyebileceğiniz dikey elektrikli süpürgeleri satın alırken aşağıdaki özelliklere dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.
Şarj ve çalışma süresi
Dikey elektrikli süpürgeler pil şarjı azaldığında güç kaybedebilir. Bununla birlikte cihazda kullanılan yeni nesil piller, sahip oldukları teknoloji ve ergonomik tasarımları da daha iyi çalışma sürelerine sebep olur. Bu sebeple satın alacağınız süpürgenin batarya türüne, kaç saatte tam şarj olduğuna ve tam şarj ile kaç saat kullanabildiğinize dikkat etmenizi öneririm.
Bilginiz açısından şarjlı süpürgelerde genellikle kullanılan pil türleri nikel-kadmiyum, nikel-metal hidrit, kurşun asit, lityum polimer (Li-Po) ve lityum iyon (Li-Ion)gibi şarj edilebilir pil çeşitleridir. Pil kapasiteleri markalara göre değişkenlik gösterebilir.
Zemin başlıkları
Dikey elektrikli süpürgeler çok fonksiyonlu cihazlardır. Uzun ince boruları ve manevra kabiliyetleri ile süpürme işlemini kolaylaştırırlar. Kullanacağınız süpürgeyi daha fonksiyonlu hale getirecek olan ise süpürge ile birlikte gelen zemin başlıklarıdır. Bu başlıklar ile koltuk, sert zemin, tavan, petek içi gibi özel alan temizliklerini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Ses seviyesi
Kimse gürültülü çalışan bir süpürge ile temizlik yapmak istemez. Yeni nesil dikey elektrikli süpürgeler genel olarak 74 ila 81 desibel (dB) arasında bir gürültü seviyesine sahiptir. Standart bir elektrikli süpürgenin ses seviyesi 78 desibelken, daha sessiz olarak bilinen süpürgeler ise adeta normal konuşma düzeyi olan 68 desibel’e denktir.
Emiş gücü
Hepimiz kısa sürede güçlü temizlik yapmak isteriz. Diğer yandan bunu enerji verimliliği ile dengelemek önemlidir. Süpürgelerin Watt ve Airwatt değerleri süpürgenin toz çekim gücünü değil, motor gücünü gösterir. Süpürgenizin yüksek güç ile çalışması her zaman iyi bir performansın göstergesi değildir. Güç, süpürme işleminde kullanılan elektriğin miktarı ile ilgilidir. Bu nedenle elektrikli süpürge alırken emiş gücüne dikkat etmek önemlidir.
Ergonomisi
Tüm bu özelliklerin ve cihazda kullanılan teknolojinin yanında dikey elektrikli süpürgeleri özel kılan ergonomileridir. Bu sebeple evinizde bulunan zeminlere uygun, elinizde rahat hareket ettirebileceğiniz ve daha az yer kaplayan bir süpürge seçmenizi öneririm. Ayrıca cihazda kullanılan HEPA filtreler, garanti süresi, yaygın teknik servis ağı, cihazın harcadığı enerji gibi özellikler de satın alma konusunda önem vermeniz gereken başlıklar arasında yer alır.
Dikey elektrikli süpürgeler pratik oluşları sebebiyle zamandan kazandırır demiştim. Teknoloji gün içinde parçalara bölünen, kendisine ayırabileceği zamanı sevdikleri ile paylaşan kadınların hizmetinde. Zamana ayak uyduran, geleceğe yön veren teknolojik kadınlar hayat sizinle güzel. Aşağıdaki yazımda Kadınların Hayatını Kolaylaştıracak Teknolojik Ürünleri derlemiştim.