Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple, AirPods odaklı efsane özelliklerini tanıttı

    Apple, AirPods odaklı efsane özelliklerini tanıttı

    Apple yeni etkinliği WWDC 2021’e damga vuracak yenilikleri duyurdu. Bu kapsamda Apple’ın oldukça popüler AirPods’ları için de yenilikler bulunuyor. Şirket popüler giyilebilir cihazı için duyurduğu yenilikler arasında ‘Find My’ desteğini genişletiyor. Apple, AirPods artık konuşan kişilerin sesini süzebilecek. Daha geniş bir bildirim yelpazesi sunan Apple, ses yeteneklerini de artırıyor.

    Apple, AirPods yeteneklerini artırıyor

    Apple resmi olarak iOS 15’i de tanıttı. Bu kapsamda pek çok destek ve özellik de karşımıza çıktı. AirPods Pro’da yer alan konuşma hızlandırma özelliği, kalabalık ortamlarda diğer insanların sesleri noktasında yardımcı olacak bir yetenek ekliyor. Kulaklıklar bu sayede ortam gürültüsünün kulaklık ile konuşma yaparken karşı tarafa ulaşmasını engelleyecek.

    Ses yalıtımına dayanan bu özellik, oldukça efektif duruyor. Bunlara ek olarak Siri tarafında da bir geliştirme bulunuyor. Siri, alışveriş listenizi sesli olarak size okuyabilecek. Kullanıcılar aynı zamanda Siri’nin hangi mesajları okuyabileceğini de seçebilecek.

    apple airpods-02

    Kulaklıklarını kaybedenler için kapsamı genişletilen bir ‘Bul’ özelliği geliyor. Bu sayede AirTag benzeri bir özellik kazanan kulaklıklar, ses çıkararak sizin onları bulmanızı sağlayacak. AirPods Pro ve Max için gelen bu özellik, ‘Find My’ ağıyla bağlantı kurabilecek ve size konumlarını da gösterebilecek. Öte yandan diğer kişilerin Apple cihazlarıyla iletişime geçebilecek. Kulaklıkların şarj haznesinin içinde veya dışında olup olmadığını da size sesler ile bildirecek.

    AirPods, daha önce duyurulan FaceTime özelliğindeki uzamsal sesi ve Mac’lerde ve Apple TV’lerde uzamsal sesi destekleyecek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN