Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetWindows için en iyi veri kurtarma yazılımları

    Windows için en iyi veri kurtarma yazılımları

    Windows işletim sistemli bir cihaza sahipseniz ve verilerinizi herhangi bir sebeple kaybettiyseniz, en iyi veri kurtarma yazılımları listesindeki araçları kullanarak bunları geri getirebilirsiniz.

    Windows için en iyi veri kurtarma yazılımları

    Bir yazılım veya donanım sorunu ortaya çıktığında verilerinizi kaybetmemek için yedeklemeler olsa da, birçok kullanıcı bu yedeklemelerin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmez ve hatta düzenli yedekleme yapmamamız çok olasıdır ve bu nedenle sonuncuyu kaybetmemiz mümkündür. Bilgisayardaki bilgiler geri alınamaz. Bugün Windows için en iyi veri kurtarma yazılımları nedir, listeleyeceğim.

    Recoverit

    Recoverit, en iyi veri kurtarma yazılımlarından biridir ve ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ancak daha sonra tüm özelliklerin kilidini açmak için yazılımı satın almanız gerekebilir. Ücretsiz sürümde toplam 100 MB büyüklüğünde veriyi kurtarabilirsiniz. Bu program, Microsoft Windows ile çalıştığı gibi ayrıca macOS işletim sistemi ile de uyumludur.

    Programın temel özellikleri arasında, bilgisayarımızdan kalıcı olarak silinen dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyaları, biçimlendirilmiş sabit disklerden veya SSD’lerden veri kurtarılması yer alır. Yazılım kayıp bölümleri çok kolay ve hızlı bir şekilde kurtarmamıza izin veriyor.

    Depolama cihazının kendi bilgisayarınızda olmadığı durumlarda da Recoverit işinize yarar. Harici sabit sürücü, harici SSD, USB disk ve hatta micro SD veya SD kartlar gibi harici bellek kartlarından da mümkün olduğunca veri kurtarabilir. Bilgisayarınız, popüler fidye yazılımları da dahil olmak üzere bir kötü amaçlı yazılım saldırısına maruz kaldıysa, kötü amaçlı yazılım tarafından şifrelenmemiş orijinal dosyaları da kurtarmaya çalışır. Son olarak, işletim sistemimizin hasar görmesi ve önyükleme yapamaması durumunda, bir Recoverit önyükleme diski oluşturarak, bilgileri kurtarabiliriz.

    Stellar Data Recovery

    Stellar Data Recovery, PC ve Mac için en iyi veri kurtarma çözümlerinden biridir. Programı kullanarak, 1 GB’a kadar veriyi tamamen ücretsiz olarak kuratarabilirsiniz. Üstelik benzerlerine göre bir farkı da, her kurtarmada bu limiti sıfırlamasıdır, bazı yazılımlar gibi tüm kurtarmaları aynı kotadan düşmez.

    Stellar Data Recovery, tüm depolama sürücüsü türleriyle uyumludur, bu nedenle, sabit diskler, SSD veya USB aygıtları eksiksiz analiz edebilir ve veri kurtarabilirsiniz. Tüm kurtarılabilir dosyaların bir listesini ekrana getirir ve buradan neyi kurtarmak istediğimizi seçebilirsiniz. Dolayısıyla sadece tam veri kurtarma değil, kısmi veri geri getirme işlemleri için de uygundur. Kullanıcı arayüzü pratiktir ve teknik bilgisi az kullanıcılar için de kullanışlıdır.

    Ücretli sürümde önyüklenebilir disk oluşturarak kilitli bir işletim sistemindeki verileri kurtarma, kayıp veya hasarlı bir disk bölümündeki verileri kurtarma, RAID sistemlerden veri kurtarma, Ext4 ve MacOS gibi Linux dosya sistemleri desteği, VMDK, VDI, VHD ve VHDX gibi sanal disklerdeki verileri kurtarma, verileri yeniden oluşturarak bozuk fotoğrafları ve videoları onarma gibi özellikler de yer alıyor.

    EaseUS Data Recovery

    Veri kurtarma için iyi bilinen bir başka yazılım ise Microsoft Windows ve macOS işletim sistemleriyle de uyumlu olan EaseUS Data Recovery’dir. Yanlışlıkla silinen dosyaları kurtaran araç, yalnızca çöp kutusundakileri değil, sabit sürücü veya SSD’lerin de arızalı ya da bölüm kaybı yaşamaları durumunda faydalıdır. Bir diğer önemli özellik ise, tıpkı Recoverit gibi önyüklenebilir USB oluşturabilmesidir. Böylece işletim sisteminiz zarar görmüş olsa bile verileri kurtarmak için bilgisayarı açabilmeyi sağlar.

    EaseUS Data Recovery, belgeler, elektronik tablolar, sunumlar, video ve ses gibi multimedya içeriği, ISO, RAR, ZIP dosyaları gibi farklı dosya türlerini kurtarmamızı sağlar. Bu programın, ücretli lisansı satın almaya gerek kalmadan 2 GB’a kadar veriyi kurtarmayı destekleyen ücretsiz bir sürümü vardır.

    PhotoRec

    PhotoRec, tamamen ücretsiz olan en iyi veri kurtarma yazılımlarından biridir. Dijital kameralardan sabit sürücülere ve SSD’lere kadar çok çeşitli cihazlardan veri kurtarmamızı sağlar. Özellikle fotoğraf ve video gibi verileri kurtarmaya yöneliktir, ancak belgeleri ve diğer farklı dosya türlerini de kurtarabilir, aslında toplam 440 farklı dosya formatını kurtarmamıza izin verir.

    Bu yazılım Windows, Linux, macOS ve BSD tabanlı işletim sistemleriyle uyumludur.

    Recuva

    En eksiksiz veri kurtarma araçlarından biri olan Recuva da tıpkı PhotoRec gibi ücretsizdir. Dosyaları sabit sürücülerden, DVD’lerden, CD’lerden, bellek kartlarından, SSD sürücülerinden, harici sürücülerden ve diğer ortamlardan kurtarabilir. Metin belgelerini, elektronik tabloları, sunumları, ISO dosyalarını, RAR, ZIP ve çok daha fazla dosya biçimini destekler.

    Bu program Windows işletim sistemleriyle uyumludur ve FAT veya NTFS olarak biçimlendirilmiş disk bölümlerindeki verileri kurtarabilir. Kullanıcı arayüzü basittir ve kısmen hasar görmüş dosyaları bile kurtarabilir. Bu program aynı zamanda hızlı bir taramaya ve daha uzun süren ancak daha iyi sonuçlar verecek gelişmiş bir tarama özelliğine de sahiptir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN