Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiYeni bir gimbal satın alırken bilmeniz gerekenler

    Yeni bir gimbal satın alırken bilmeniz gerekenler

    Akıllı telefonların gelişimi ve kameraların daha kompakt hale gelmesiyle video kayıt süreçlerinde önemli bir kırılım yaşandı. Geçmişte steadicam ya da slider ile yapılabilen bazı kamera hareketleri bugün sadece bir gimbal ile kolayca yapılabiliyor. Gimbal ürün kategorisinde çıkan ilk ürünler, hareket kısıtlılıkları ve motor yetersizlikleri ile takdir göremediler ancak mevcut pazardaki yeni ürünler rüştünü ispatlamış ve sinema endüstrisinde dahi aktif olarak kullanılmaya başlanmış durumda. Peki son kullanıcılar için en uygun gimbal modeli hangisi? Bu yazımızda bu sorunun yanıtını arıyoruz…

    Gimbal alırken üstüne eğilmeniz gereken ilk şey ürünün markasından ziyade ürüne neden ihtiyaç duyduğunuz. Zira gimbal ürün kategorisinde karşınıza üç farklı model çıkacaktır. Bunlardan ilki sinema endüstrisinde de sıklıkla tercih edilen, üzerine kamera sabitlenerek kullanılan modeller. Bu ürünlerin daha çok profesyonel ihtiyaçlara yönelik olduğunu öngörerek merçeğimizi daha çok günlük kullanıma uygun modellere çevirelim.

    Akıllı telefonunuzun kamera performansından mutluysanız…

    Eğer video performansına güvendiğiniz bir akıllı telefona sahipseniz dahili kameraya sahip olmayan bir gimbal modelini tercih edebilirsiniz. Kamerasız gimbal modelleri hem doğal olarak daha düşük fiyatlardan tüketici ile buluşuyor hem de her yeni akıllı telefon ile video kalitesi gelişmiş oluyor, bu sayede daha uzun ömürlü bir ürün kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bu ürünlerin dahili bir kameraya sahip olmaması ürünün çok daha kolay muhafaza edilebildiğini, daha dayanıklı olduğunu ve teknik servise çok fazla ihtiyaç duymamanızı beraberinde getiriyor.

    4K modeller dikkat çekiyor

    Akıllı telefonların video performansı her ne kadar hızla gelişiyor olsa da kamera merceklerininin küçük olması lensin yakaladığı ışığın düşük kalmasına sebep oluyor, bu durum da video performansını doğrudan etkiliyor. Oysa dahili kameraya sahip olan gimbal modelleri daha büyük lensleriyle akıllı telefonlardan daha sağlıklı sonuçlar yaratabiliyor. Özellikle 4K çözünürlük sunan gimbal modelleri ihtiyacınız her ne olursa olsun beklentilerinizi karşılamaya fazlasıyla yetiyor. 

    DJI ve Zhiyun karşı karşıya!

    Gimbal denildiğinde akla iki farklı üretici geliyor: DJI ve Zhiyun. 2006 yılında faaliyetlerine başlayan DJI, Shenzhen merkezli bir Çin şirketi. Daha çok drone ürün ailesi ile tanınan DJI gimbal ürünleriyle de oldukça iddialı. Zhiyun ise ana uzmanlığı stabilizatör ve profesyonel kamera ekipmanları olan bir başka Çin şirketi. Zhiyun, gimballarının yanında kamera ve fotoğraf makinelerini kontrol edebilmeniz adına farklı ürünler de geliştiriyor. 

    İki farklı üretici özellikle ülkemizde en çok tercih edilen markalar arasında. Materyal cinsi, tasarımı ve mobil uygulama yetenekleriyle birbirinden ayrılan üreticilerden hangisini tercih edeceğiniz ise önceliklerinize göre değişecektir.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN