Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunCall of Duty serisi aylık 100 milyon aktif oyuncu ile başarısını taçlandırıyor

    Call of Duty serisi aylık 100 milyon aktif oyuncu ile başarısını taçlandırıyor

    1 ay içerisinde Call of Duty oyunlarını en az bir kere oynayan kişilerin toplamı 100 milyonu buluyor. İşte detaylar…

    Oyun oynama eğilimi 2020’de ciddi ölçüde arttı. Karantina ile çok yakın ilişki içerisinde inanması güç noktalara ulaştı oyuncu sayıları. Kış ayları ve evde geçirilen uzun saatleri de ardına alan trend, birçok popüler yapım için yoğun oyun saatlerini de beraberinde getirdi. Bu kapsamda öne çıkan oyun serilerinden biri de şüphesiz Call of Duty.

    Nam-ı diğer CoD serisinin 2020’nin son aylarına ilişkin ‘oyuncu sayısı’ açıklandı. Buna göre seri, aylık 100 milyon aktif oyuncuya sahip. Özetle 1 ay içerisinde en az 1 kere CoD oyunlarını açan 100 milyon oyuncu söz konusu.

    Geliştiricisi Activision’ın gerçekleştirdiği duyuru alkışı hak ediyor. Ancak şunu da hatırlatmakta yarar olabilir, ücretsiz oynanabilen Call of Duty: Warzone, ulaşılan aylık oyuncu sayısının bu denli yüksek olmasında birincil etkinin nedeni olabilir. Zira Activision Publishing başkanı Rob Kostich, konuya ilişkin açıklamasında, “Warzone, bizim için uzun bir süre ön planda olacak” demişti. Warzone’un geçtiğimiz Aralık ayında, çıkışını gerçekleştirdiği Mart ayından bu yana 85 milyon oyuncuyu geride bıraktığını da öğrenmiştik.

    İnanılmaz popülaritesi ile oyun meraklılarını ekrana kilitleyen yapıma ek olarak Black Ops – Cold War da erişilen verinin temel aktörleri arasında. Bu arada açıklama Sony ve Microsoft konsollarının yanı sıra PC platformundaki oyuncuları da içeriyor.

    Keyifli oyunlar!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN