Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetKonsol fiyatlarında indirim başladı!

    Konsol fiyatlarında indirim başladı!

    Konsol fiyatlarında vergi oranındaki değişiklikten dolayı indirim başladı.

    Geçen yıl oyun konsollarına getirilen ek vergi ile bu tarz ürünlerin fiyatları artmıştı. Normalde yüzde 20 oranında olan bu vergi yeni düzenleme ile beraber yüzde 50’ye çıkarılmıştı. Haliyle ve doğal olarak bu yeni vergi sistemi ile birlikte konsol fiyatları biraz artmıştı.

    Kasım ayınca Türkiye pazarında satışa sunulan Sony’nin PlayStation 5 ve Microsoft’un Xbox Series X ve Series S modelleri bu artıştan etkilenmiş ve sırasıyla 8.399, 8.399 ve 5.499 TL fiyat etiketleriyle satışa sunulmuşlardı.

    konsol

    Konsol fiyatlarında indirim başladı!

    1 Ocak 2021 tarihine kadar devam eden bu vergi düzenlemesi bu tarihten sonra kaldırılınca konsol fiyatları da düşüş eğilimine girdi. Buna göre Xbox Series X konsolunun fiyatı 8.399 TL’den 7.499 TL’ye, Xbox Series S konsolunun fiyatı ise 5.499 TL’den 4.499 TL’ye düştü.

    PlayStation 5 cephesinde ise Türkiye fiyatlarında henüz bir değişiklik bulunmuyor. Bilakis PlayStation 5, hem Türkiye’de hem dünyada bulunmadığı için fiyatların vergi indiriminden bağımsız olarak arttığını görüyoruz. Biz bu yazıyı hazırladığımız tarihte PlayStation 5’in fiyatının 10 bin TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu fiyatlar resmi satıcı fiyatları değil. Bilinen satış noktalarında PlayStation 5 bulunmadığı için internette farklı kanalardan alınabiliyor bu konsol.

    konsol

    Fiyatlar daha da düşer mi?

    Bu sorunun yanıtı kesin olarak söylemek zor. Konsollar diğer teknoloji ürünleri gibi yurtdışından geldiği için fiyatların döviz kuruna bağlı olduğunu söylemek isteriz. Bu yüzden ek vergi gelmediği sürece, döviz kurlarında düşüş olursa konsol fiyatlarının da düşeceğini söyleyebiliriz.

    Hangi konsol sizin için uygun?

    Konsolların detaylarına baktığımızda ise Xbox ailesi Game Pass abonelik paketi ile önce çıkıyor. Farklı abonelik paketlerine sahip olan bu sistemde birçok oyunu ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. Yani oyunları satın almaya gerek kalmıyor. Aylık abonelik ücreti ile bu oyunları oynayabiliyorsunuz.

    PlayStation platformunda ise bu tarz bir paket seçeneği bulunmuyor. Ancak konsola özel oyun sayısının Sony tarafında daha fazla olduğunu ve kullanıcıların büyük bir kısmının bu yüzden bu konsolu tercih ettiğini belirtelim.

    Yeni nesil konsolların fiyatlarında bu düşüş olumlu bir gelişme. Fiyatların düşüyor olması beraberinde kullanıcıların bu tarz ürünlere daha rahat erişebileceği anlamına geliyor.

    Oyun konsollarına MediaMarkt.com.tr internet sitesinde ulaşabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN