Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliPhone 12 maliyeti açıklandı: iPhone 11 ile kıyaslandı!

    iPhone 12 maliyeti açıklandı: iPhone 11 ile kıyaslandı!

    Apple’ın en son tanıttığı telefon ailesi olan iPhone 12 serisi genel anlamda beğenildi. Olumlu eleştirileri göğüsleyen Apple’ın bu yeni telefon ailesi için nasıl bir maliyetin içerisine girdiği paylaşıldı. iPhone 12, iPhone 11’e kıyasla yüzde 21 daha maliyetli. İşte iPhone 12 maliyeti ve oranlar:

    iPhone 12 maliyeti paylaşıldı

    Pek çok insan iPhone 12 modellerinin yüksek fiyatını eleştiriyor. ABD tekelinde yeni iPhone fiyatları çok yüksek olmasa da Türkiye ve bazı ülkelerde iPhone 12 fiyatları çok yüksek. Bu yüksek fiyatların nedeni ise oldukça açık görünüyor: Maliyetler her geçen yıl artıyor! Maliyetlerin artmasıyla birlikte cihazların da fiyatlarında artış yaşanıyor.

    Counterpoint Research tarafından paylaşılan yeni verilere göre iPhone maliyetleri her geçen gün artıyor. BoM analizi, iPhone 11’e kıyasla iPhone 12 üretmenin yüzde 21 daha maliyetli olduğunu gözler önüne seriyor. Aktarıldığı kadarıyla bir iPhone 12’nin maliyeti sadece malzemelerle birlikte 415 dolar oluyor.

    iPhone 12 maliyeti

    Telefonun işlemcisi, 5G özelliğini kazanması ve bütün telefon ailesinde OLED ekrana geçilmesi gibi detaylar birleştirildiğinde iPhone 12 Mini‘nin başlangıç fiyatı 699 dolar oluyor. Apple yine de milyonlarca iPhone sattığı için maliyetinin yüksek olması çok da mühim olmuyor ancak ilerleyen süreçte yeni özellik ve yeni materyallerle beraber fiyatlar çok daha yükselecek gibi duruyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN