Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung 2020'yi 290 milyona yakın akıllı telefon sevkiyatı ile kapatıyor

    Samsung 2020’yi 290 milyona yakın akıllı telefon sevkiyatı ile kapatıyor

    Samsung’un 2020 yılı karnesi netlik kazanıyor. Güney Kore merkezli şirketin yılın tamamı baz alındığında toplamda 290 milyona yakın akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiği kaydediliyor. İşte detaylar…

    Samsung, akıllı telefon rekabetinin öncü markalarından biri. Bu noktada en çok satan marka olma ünvanını uzun yıllardır aralıksız şekilde koruyan şirketin 2020 bilançosu da yavaş yavaş netlik kazanıyor.

    Güney Kore kaynaklı yeni bir rapora göre 9 yılın ardından Samsung, yıllık satışta 300 milyon telefon sevkiyat rakamına ulaşamayacak gibi görünüyor. Üreticinin muhtemelen bir nebze daha düşük sayıda sevkiyata ulaşacağı tahmin ediliyor.

    287 milyon adet akıllı telefon…

    Yıl sonu itibarıyla yaklaşık 287 milyon adet akıllı telefon sevkiyatına ulaşılması bekleniyor. Bu 287 milyon akıllı telefondan yaklaşık 50 milyonu büyük ihtimalle amiral gemisi modeller olacak.

    2020’nin üçüncü çeyreğinin sonunda Samsung, 189 milyon akıllı telefonun sevk edildiğini doğruladı. Bu yılki şiddetli salgın göz önüne alındığında hala oldukça iyi bir rakam.

    Şirket, orta ve alt sınıf 5G akıllı telefon serisini genişleterek, ayrıca katlanabilir ekranlı modellerini daha fazla tanıtarak 2021’de daha yüksek adetlere ulaşmayı hedefliyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN