Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiHTC'den yeni bir akıllı telefon gelecek mi?

    HTC’den yeni bir akıllı telefon gelecek mi?

    Elde edilen son bilgiye göre HTC, katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. İşte detaylar…

    Akıllı telefon ekosistemindeki ilk markalardan biri olan HTC, pazardaki dönüşüm ve dinamiklerin etkisiyle bir miktar sendelemişti. Yine de satışları düşen markanın akıllı telefon üretmekten vazgeçmeyeceği anlaşıldı. Eski günlerine dönmek için çalışmalarını sürdüren şirketin ortaya çıkan yeni bir patent dosyası, Tayvanlı üreticinin yeni bir trendi test ettiğine işaret etti. Dosyaya göre HTC, katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor…

    Patent incelendiğinde HTC’nin menteşesi ortada olan ve ekranın dışa doğru katlanan bir cihaz üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Yani çoğu modelin aksine akıllıtelefon katlansa dahi ekranını görmek mümkün olacak. Patentin detayına bakıldığında akıllı telefonla ilgili çok fazla bir bilgi yok, ancak menteşenin çalışma prensibine dair çizimler görülebiliyor.

    Motorola Razr’da yer alan menteşe mekanizmasına benzeyen ve yatay şekilde yerleştirilen mekanizma ile ekran üzerindeki bilgiler, ekran katlandığında görünebiliyor olacak. Tabii burada patent dosyalarının kesin olarak bir ürünü ifade etmediğini hatırlatmakta yarar var. Şirketler bazı durumlarda yalnızca fikirlerini korumak adına patent başvurusunda bulunabiliyor. Yani her patenti alınan fikir, üretime dökülmüyor. Özetle HTC’nin almış olduğu bu patent, kısa vadede somut bir akıllı telefona dönüşmeyebilir.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN