Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetOppo Watch İncelemesi

    Oppo Watch İncelemesi

    Oppo yeni akıllı telefonlarıyla tüketicilere farklı fiyat noktalarında dikkat çekici seçenekler sunmaya devam ederken akıllı saat veya kulaklık gibi ürünlerle de onların deneyimlerini daha da genişletmelerine olanak sağlıyor. Oppo Watch da bu alanda önde gelen ürünlerden bir tanesi. Sadece Oppo markalı akıllı telefonları kullananlar değil, diğer Android telefon ve iPhone sahipleri de Wear OS tabanlı akıllı saatin sunduğu imkanlardan yararlanma fırsatı yakalıyor.

    Görünüş itibarıyla çok yabancı gelmeyen Oppo Watch, kavisli ekranıyla benzerlerinden ayrılıyor. Şimdiye kadar akıllı telefonlarda görüp alıştığımız bu tasarım unsuru, akıllı saate iyi biçimde uyarlanmış. Kenarlara doğru kavis yapan ekranı özellikle yatay eksende yapılan sürüklemeleri kolaylaştırıyor.

    Oppo Watch’un 41mm ve 46mm olmak üzere iki farklı kasa seçeneği bulunuyor. Elimizde bulunan 46mm kasalı model bilekte fazla yer kaplamıyor, çok da büyük görünmüyor. Estetik açısından da diğer akıllı saatlerden farklı görünmüyor. Manganez ve silikon katkılı 6000 serisi alüminyum çerçeve, arka tarafta seramikle tamamlanıyor. Önde ise sağlam bir cam kullanılmış. Bu cam çizilmelere karşı biraz hassas gibi görünse de, düşmelere karşı yeteri kadar sağlam. Oppo’nun Schott Glass olarak adlandırdığı özel bir cam kullanılıyor. 40 gr ağırlığının da akıllı saat için makul olduğunu söyleyebiliriz.

    Saatin sağ kenarında iki adet tuş görüyoruz. Bunlardan bir tanesi uygulama menüsüne erişmeyi sağlıyor. Diğeri de herhangi bir işleve veya uygulamaya hızlı erişim için ayarlanabiliyor. Her iki tuşun arasında mikrofon var. Karşı kenarda ise hoparlör bulunuyor. Hoparlör ve mikrofonun kalitesi iyi. Gerek telefon görüşmelerinde gerek Google Asistan kullanılırken rahat ediliyor.

    Oppo Watch’un siyah renkli kordonu gayet rahat. Farklı bir toka mekanizması var ve buna alışmak biraz zaman alabilir. Ancak kordon değiştirme mekanizmasını öğrenmek ve kullanmak çok kolay. Fazla uğraşmadan farklı kordon veya kayışlarla değişim yapmak mümkün olacaktır.

    Üst sınıf akıllı saatlerde sıklıkla gördüğümüz suya dayanıklılık bu saatte de mevcut. Elimizdeki modelde 5 atmosfer basınca kadar dayanıklılık var. Ancak 41mm saatte su basıncına dayanıklılık seviyesi 3 atmosfere düşüyor. Genellikle havuzda yapacağınız yüzme antrenmanları için bu saat elverişli olacaktır. Bunun dışında ellerinizi yıkarken, duş yaparken veya sağanak yağış altındayken de sudan endişelenmenize gerek olmayacaktır.

    Oppo Watch’un kavisli ekranı 1.91 inç köşeden köşeye uzunluğa ve 326 ppi gibi fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğuna sahip. AMOLED ekran yüksek parlaklığı ve geniş görüş açılarıyla güneş ışığı altında da rahat bir kullanım sağlıyor. Siyah renk derinliğinin yüksek olması renklerin daha canlı ve göz alıcı görünmesini de mümkün kılıyor. Bu durum saat yüzlerinin de daha etkileyici görünmesine yardımcı oluyor. Saatin kullanıcı arayüzünde gezinti dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. Kadran ve bunun gibi fiziksel bileşenler bu açıdan daha yardımcı görünse de, büyük ve kavisli ekranda dokunma ve sürükleme hareketleri rahatlıkla yerine getiriliyor.

    Qualcomm’un akıllı saatlere özel Snapdragon Wear 3100 yonga setiyle birlikte gelen bu akıllı saatte, pil tasarrufuna yardımcı olan Ambiq Apollo 3 yonga seti de bulunuyor. Saatin kullanımı genel olarak Wear 3100’e dayanıyor. Her ne kadar Wear 4100 çıkmış olsa da, bu saatte bulunan işlemci saatin akıcı bir performans göstermesine yardımcı oluyor. 1 GB RAM barındıran saatin 8 GB dahili hafızası ise uygulamalar ve müzikler için yeterli görünüyor. Türkiye’de satılan modellerde sadece Wi-Fi desteği var. Ayarlar içinden ortamdaki bir ağa bağlanarak telefon yakında değilse bile bildirimleri alabilir veya internete bağlanabilen uygulamaları kullanabilirsiniz.

    430 mAh kapasiteli pili normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkaran Oppo Watch, sadece temel saat fonksiyonlarının kullanımı durumunda Oppo’nun iddia ettiği 1.5 günlük süreye çıkıyor. Yine de, saati her gece yatarken şarj etmeniz yerinde olacaktır. Güç Tasarrufu modunu açtığınızda ise bekleme süresi 20 güne kadar ulaşabiliyor. Saatin pil seviyesi belirli bir seviyenin altına inince de güç tasarrufu modu otomatik olarak açılıyor. Bu modda sadece saat gösterimi, atılan adım sayısı, kalp hızı gibi bilgiler ve basit seviyede bildirimler gösteriliyor.

    Oppo’nun VOOC Flash adlı şarj teknolojisiyle saati daha hızlı şarj edebilirsiniz. Bunun için Oppo markalı bazı akıllı telefonların kutusundan çıkan şarj adaptörüne ihtiyacınız olacak. Saat kendine ait özel bir şarj aksesuarıyla birlikte geliyor. Bilgisayara bağlayarak da şarj etmeniz mümkün.

    Sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafında Oppo Watch epey zengin görünüyor. Saatin sürekli çalışan kalp hızı ölçeri bulunuyor. Nabzınız sürekli takip ediliyor, sıra dışı veya yüksek bir değerde uyarılıyorsunuz. Dahili GPS sayesinde de dışarıda, telefonu yanınıza almadan gerçekleştirdiğiniz aktivitelerde rota kaydı tutuluyor.

    Google’ın Wear OS’te Google Fit üzerinden sunduğu egzersiz uygulamasının dışında Oppo’nun kendi çözümleri var. 5 dakikalık egzersizler uygulaması içinde yer alan 5 adet egzersiz, spor yapma konusunda kendinizi isteksiz hissetmeniz durumunda yardımcı oluyor. Oppo Watch bir kişisel eğitmene dönüşüyor ve sizi düzgün şekilde spor yapmanız için yönlendiriyor.

    Bir başka dikkate değer özellik ise uyku takibi. Eğer gece yatarken saati bileğinizden çıkarmazsanız, hafif ve derin uyku aralıklarını görebilirsiniz. Saat bunları ölçme konusunda iyi bir performans ortaya koyuyor. Uyku takibi yalnızca akşam saat 8 ile sabah 10 saatleri arasında çalışıyor.

    Oppo Watch, Türkiye’de satılan sayılı Wear OS akıllı saatlerinden bir tanesi. Bunun üstünde Oppo’nun ColorOS akıllı saat özelleştirmelerim de bulunuyor. Bunlar sayesinde kullanıcı arayüzü daha da zenginleşiyor. Saat kadranı görünümündeyken ekranın alt kenarından ortaya sürüklediğinizde gördüğünüz bildirim paneli Oppo’nun telefonlardaki görünüm andırıyor. Saatin sağındaki üst düğmeye bastığınızda eriştiğiniz uygulama menüsü de 3×3’lük matris görünümünde. Altta isimler yazmasa da, ikonlar gayet açık ve hangi uygulamayı gösterdiği rahatlıkla anlaşılıyor.

    Saat kadranı açıkken ekranın üstünden aşağı sürüklediğinizde Hızlı Ayarlar karşınıza çıkıyor. Burada sinema modu, el feneri, telefonumu bul, parlaklık kontrolü gibi ayarlar bulunuyor. Bu kontroller için seçilen simgeler de anlaşılır. Saat görünümünde sağa sürüklediğinizde Google Asistan’ı göreceksiniz. Asistan’ın Türkçe desteği sunması bunun kullanımını kolaylaştırıyor. Hava durumunu öğrenme, anımsatıcı kurma gibi işleri gerçekleştirebilirsiniz. Sağa sürüklediğinizde ise Google’ın Kartlar olarak adlandırdığı çeşitli uygulama kartlarına erişiyorsunuz. Saat görünümü ve kartların ayarlarını eşleştirdiğiniz telefondaki Wear OS uygulamasından yapabilirsiniz.

    Bu arada Google Play’den indirebileceğimiz HeyTap Health uygulaması da sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda Oppo Watch’tan daha iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacaktır. Burası Oppo Watch’un kaydettiği bilgileri daha büyük bir ekranda, takvim bazlı arayüzde görmenizi sağlıyor. Bunun yanında saat yüzünü değiştirme imkanı da var. AI ve Dinamik olarak adlandırılan saat yüzü, herhangi bir giysinin veya beğendiğiniz nesnenin fotoğrafını çekip onun rengiyle uyumlu saat yüzü oluşturmanızı sağlıyor.

    Oppo Watch ile bağlı telefonda çalan medyayı kontrol etmek de kullanışlı. YouTube’daki bir videoyu veya Spotify’da çalan bir parçayı telefonunuza dokunmadan, akıllı saatten yönetebilirsiniz. Duraklatma, devam ettirme, değiştirme gibi işlemleri gerçekleştirebilir, ses ayarını yapabilirsiniz.

    Şık tasarımı, mükemmele yakın ekranı Oppo Watch’un öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Snapdragon Wear 3100 işlemcisi beklenen performansı sunuyor. Wear OS ve bunun üzerinde gelen Oppo özelleştirmeleri de akıllı saat deneyimini zenginleştiriyor. Sağlıklı yaşam ve egzersiz uygulamaları da kullanışlı. Akıllı saati her gün şarj etmeniz gerekecektir, bu nedenle şarj aletini yanınızdan ayırmamanızda fayda var.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN