Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYeni bir bilgisayar aldıktan sonra yapılması gerekenler neler?

    Yeni bir bilgisayar aldıktan sonra yapılması gerekenler neler?

    Her teknolojisever yeni bir ürün aldığı zaman büyük bir heyecan ile bir an önce kutuyu açıp, kullanmak ister. Bu ürünün ne olduğu çok önemli değil. Telefon, bilgisayar, kulaklık ne olursa olsun gerçekten hayali kurularak alınan bir şey ise, kutuyu açıp ile deneyimi yaşama hevesinin ne denli eşsiz bir his olduğunu hepimiz biliriz.

    O ilk kullanım hissi eşsizdir elbette ama satin alınan ürün bir kişisel bilgisayar da bazı sorumlulukları da beraberinde getirir o ilk heves. Kullanmaya başlamadan kontrol etmeniz gereken bazı noktalar, kurmanız gereken bazı programlar vardır elbette.. Peki yeni bir bilgisayar aldıktan sonra yapılması gerekenler neler?

    Yeni bir bilgisayar aldıktan sonra yapılması gerekenler

    Aldığınız bilgisayarın işletim sistemiyle gelip gelmemesi çok önemli bir konu. Bunu bilgisayarı alırken hesaplamalısınız. Çünkü Windows paketiniz yoksa, eve gittiğiniz zaman bilgisayarı kullanmak bir yana işletim sistemi dahi kuramazsınız. Bazen kullanıcılar işetim sistemi olduğu öngörüsü ile alışverişleri yapıp beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyor ve heves birden kaçıyor. Bu yüzden satin aldığınız bilgisayarın bir Windows sürümü ile birlikte gelip gelmediğine dikkat etmeli yoksa kendinize en uygun işletim sistemi sürümünü seçip kurulumu tamamlamalısınız. 

    Windows’u kurduysanız artık bilgisayarda bulunan donanımların sürücülerini yüklemeye hazırsınız demektir. Ekran kartı, anakart, işlemci ve ekstra kullandığınız donanımların sürücüleri olmadan bilgisayardan yeterli performansı alamazsınız. Bu nedenle sisteminizi kurduğunuz an itibariyle bu sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Ki bazı durumlarda sürücüler sorunlu çıkabiliyor… Dolayısıyla sürücüyü yüklemeden, internetten durumunu kontrol etmeniz önemli. Bugüne kadar birçok sürücü, çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarlara zarar verdi. Son zamanlarda çok fazla sorun çıkmasa da tedbirli olmakta her zaman fayda var.

    Öncelikle güvenlik endişeniz varsa, bilgisayarı alırken antivirüs programı almak, mantıklı bir seçenek olacaktır. Bu nedenle, yeni bilgisayarınızı açtığınız ilk sırada bu antivirüs programını kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki verileri korumak için sadece antivirüs programları yeterli değildir. Verilerin fiziksel olarak korunması da şart. Bir güvenlik problemi olmaksızın, cihazının fiziksel olarak başına bir şey gelebilir ve verilerinizi kurtarmanız imkansız hale gelebilir. Bunun için gerek kurumsal gerekse bireysel kullanıcılara uygun bulut depolama çözümleri sunuluyor. Bu sayede verileriniz hem bilgisayarınızda hem bulutta güvenli bir şekilde depolanabiliyor.

    Kurulum ve ilk adımı attıktan sonra, bilgisayarı hangi kullanım amacıyla aldıysanız yavaş yavaş bu uygulama ve programları yüklemeye başlayabiliriz. Tabii, bilgisayarın performansını ilk elden test etmek istiyorsanız, bazı araçlar var ve bunlarla bilgisayarınızın performansını öğrenebilirsiniz.

    Bahsettiğimiz araçlar sayesinde, hız aşırtma da yapabilirsiniz. Bu nedenle Afterburner, Kombustor, GPU-Z ve CPU-Z gibi araçlar yardımıyla gücünüze güç katabilirsiniz. Bu araçları da kurup testlerinizi gerçekleştirdikten sonra, dilerseniz hız aşırtma yaparak, daha yüksek performans veren bir bilgisayara sahip olabilirsiniz. Artık oyunlarınızı ve diğer uygulamalarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz. Kullanmaya alışık olduğunuz uygulamaları tek tek indirebilirsiniz. Yani bilgisayarınızı artık tam anlamıyla kullanabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN