Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYeni Mac modellerinde Face ID teknolojisini görebiliriz

    Yeni Mac modellerinde Face ID teknolojisini görebiliriz

    Apple’ın gerçekleştirmiş olduğu WWDC 2020 etkinliğinde karşımıza çıkan yeni işletim sistemi macOS Big Sur, Beta sürümünde içerisinde bazı ipuçları ile geldi. Apple’ın bilgisayarlarında kullanacağı işletim sistemi macOS Big Sur’un içerdiği kodlara göre yakın zamanda Apple bilgisayarlarda yüz tanıma sistemi görebiliriz.

    Apple bilgisayarlarda yüz tanıma sistemi kullanılabilir

    Apple, ilk olarak iPhone X ile beraber bizleri Face ID teknolojisi ile tanıştırmıştı. Face ID teknolojisi ile beraber kullanıcılar yüzlerini tanıtarak cihazlarının kilidini açabiliyordu. Bu kolaylık, macOS Big Sur’un içerisinde belirmiş durumda.

    Ortaya çıkan yeni bilgilere göre FaceDetect ve BioCapture gibi terimler, macOS Big Sur kodlarının arasında yer alıyor. Bu kodların yeni işletim sisteminin içerisinde yer alması, Face ID özelliğini Apple’ın yeni bilgisayarları için gündeme getiriyor. Apple’ın şimdiye kadar Face ID ile alakalı herhangi bir açıklaması olmasa bile, bu kodların işletim sisteminde yer alması bazı detayların habercisi. Apple’ın Intel işlemciler yerine kendi işlemcisi olan Apple Silicon işlemcisini kullanan bilgisayarlarda Face ID teknolojisini görebiliriz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN