Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEn iyi kameraya sahip akıllı telefon hangisi?

    En iyi kameraya sahip akıllı telefon hangisi?

    Akıllı telefon sektöründeki rekabetin artması kuşkusuz kullanıcıların yararına oluyor. Tanıtılan en yeni modeller, rakip markaların rakip modellerinin önünde olmayı ve daha çok konuşulmayı isteniyor. Bu doğrultuda her özellik, akıllı telefon üreticileri tarafından en iyi olacak şekilde tasarlanıyor. Akıllı telefonlarda bir değerlendirme kriteri olan fotoğraf çekim kalitesi ise oldukça önemli bir konumda kendisine yer buluyor. Peki en iyi kameraya sahip akıllı telefon hangisi? Gelin yakından bakalım.

    En iyi kameraya sahip akıllı telefon

    Bu yazımızda en iyi arka kameraya sahip akıllı telefon modeline odaklanacağız. Değerlendirme kriterimiz ise, akıllı telefonlara yaptığı testler ile bilinen ve yaptığı testleri tüm dünyada kabul ettiren DxOMark olacak. DxOMark, kabul görmüş telefonların kameralarına birçok test yapıyor ve test sonuçlarını bizler ile paylaşıyor. Puanlama sistemini bir liste haline getiren DxOMark’ın bu listesinde en yüksek puanı almayı başaran telefon ise Huawei’nin en yeni amiral gemisi telefonu Huawei P40 Pro. Huawei P40 Pro, 128 puan alarak en yakın rakibi olan Honor P30 Pro Plus’a 3 puan fark atmış durumda.

    Huawei P40 Pro arka tarafta 3 farklı kamera ve ToF sensöre sahip. Ana kamera 50 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.9 diyafram değerine sahip. Bu ana kamera eşlik eden geniş açılı kamera 40 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram değerine sahipken geriye kalan son kamera ise telefoto periskop kameramız. Bu kamera da 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/3.4 diyafram değerine sahip. ToF sensörü ise, çekilen nesne ile arka tarafın ayrımını yaparak daha başarılı portre ve açıklık fotoğraflarının çekilmesini sağlıyor.

    Kısaca baktığımız zaman, Huawei’nin yeni amiral gemisi en iyi olmak için gerekli donanıma sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN