Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunDarksiders Genesis İnceleme

    Darksiders Genesis İnceleme

    Darksiders serisi kendi halinde başarılı oyunlardandır. Mükemmel olmasa da tutunduğu hikaye temeli, birçok oyuncunun dikkatini çeker. Her ne kadar son oyununda beklenen başarıyı elde edemese de görünen o ki THQ Nordic, bu sefer Darksiders Genesis ismiyle bir şeyler başarmaya çalışıyor.

    Bir noktada fikir olarak başarılı sayılabilecek temellere sahip, ancak Diablo ile olan benzerliği bazılarınızı rahatsız edebilir. Malum, Diablo IV duyuruldu. Serinin sevilen isimlerinden War ve Strife’ı kontrol ettiğimiz oyunda, co-op mantığı da yer alıyor. Aynı ekranda iki oyuncu beraber takılabiliyorlar. War, ne kadar ciddi ve işlere önem veren bir yapıya sahipse, Strife de bir o kadar rahat. Böylece karakterler arasındaki diyaloglar oldukça eğlenceli ve neşeli geçiyor, en azından Strife için.

    Aksiyon, RPG ve rol yapma türündeki oyunun ara sinematikleri çizgi roman kıvamındaki çizimlerle ortaya koyuluyor. Bu da yine bizi bir noktada Diablo ile baş başa bırakıyor. Özellikle Diablo 3’te bazı ara hikayelerin çizim tarzını bilenler, Darksiders Genesis’te de çok benzer yapıyla karşılaşacaklarını bilsinler. Her iki karakterin de farklı oynanış tarzları var. War, yakın mesafeden yüksek hasar verebilirkern, Strife ile menzilli silahlarda profesyonel.

    Ayrıca işin güzel yanı karakterler arasında dilediğiniz zaman değişiklik yapabiliyorsunuz. Bazı bölgelerde engelleri geçmek için Strife gerekiyor veya War’ın yıkıcı gücüne ihtiyaç duyuyorsunuz. Aynı durum karşılaştığınız yaratıklar ve boss savaşları için de geçerli. Oynanış son derece keyifli. Vur, kaç, daha çok vur olarak ilerliyor ve stres atmak isteyen oyuncular için temiz oynanış sunuyor. Ufak tefek birtakım bug’lardan kaçmak imkansız tabii ki. Taşlar arasında sıkışmak veya otomatik kayıtta sıkıntılar çıkabiliyor. En büyük sıkıntı ise co-op oynanışta ortaya çıkıyor. Sunucuda herhangi bir sıkıntı yok, ancak üçüncü şahıs olarak tasarlanmış bir dünyada birinci şahsa geçmez, inanılmaz sıkıntılı bir durum.

    Normalde birinci ve üçüncü şahıs kamerası seçenek olarak sunulmalı, ancak Darksiders Genesis’te bu durum geçerli değil ya da hala oyunun kendisine acil yama gerekiyor. Diğer taraftan atınızı çağırdığınızda tuhaf şekilde birinci şahıs kamera sorunu düzeliyor. Diğer taraftan atınızı dar alanlarda veya zindanlarda çağıramıyorsunuz. Görünen o ki THQ eğlenceli bir hikaye modu yapsa da, co-op kısmında dersine iyi çalışmamış

    . Arada sıkıntı çıkaran kamera açısı, co-op oynanış sıkıntısı dışında Darksiders Genesis, eğlenceli sayılabilecek oyunlardan. Karakterler arasındaki bağlantı bir noktada size sevimli bile gelebilir, grafik ve atmosfer oldukça tanıdık olduğundan muhtemelen hemen ısınırsınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN