Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetÇocuğuma Hangi Tableti Almalıyım

    Çocuğuma Hangi Tableti Almalıyım

    Siz de “Çocuğuma hangi tableti almalıyım?” diye düşünüyorsanız, rehber niteliği taşıyan yazımda, karar vermenizi kolaylaştıracak bolca fikir ve seçenek var.

    Bugün artık hiçbirimiz, bilgisayar ve internet teknolojilerinden uzak bir hayat süremeyiz. Ucundan kıyısından bir şeyler öğrenmeyi başaramazsak hayat bizim için çok zor olabilir. Konu çocuklar olduğunda bu gereklilik daha önemli bir hal alıyor. Çünkü yakın gelecekte bilişim teknolojileri hayatımızda çok daha fazla yer kaplayacak.

    Bu yüzden anne babaların, kimi haklı sayılabilecek kaygılarla çocuklarını teknolojiden “korumaya” çalışmaları, doğru bir tutum değil. Böyle yaparak onları olası ama afaki tehlikelerden koruyamayacaklarını, tersine olabileceklerden habersiz, savunmasız bırakacaklarını söylemek mümkün.

     

    Çocuğuma Hangi Tableti Almalıyım

    Bu kez, hep birlikte son günlerde sıkça karşılaştığım bir sorunun cevabını arayacağız. Siz de “çocuğuma hangi tableti almalıyım?” diye düşünüyorsanız, karar vermenizi kolaylaştıracak bolca fikir ve seçenek sunan yazımı okumaya lütfen devam edin.

     

    Çocuğuma Hangi Tableti Almalıyım

    Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?

    Önce çocuğunuzun bilişsel fonksiyonlarının yeterince gelişmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu gelişimler yaklaşık olarak 2,5-3 yaş civarında tamamlanır. Bundan önce çocuğun tablet ya da cep telefonuyla yakınlaşması doğru değil.

    Bu onun ilk tabletiyse, kendi kişisel deneyimlerinizden hareketle bir seçim yapmanız doğru olur. Sonuçta nasıl kullanacağını ona siz öğreteceksiniz. Eğer çocuğunuzun önceden tablet deneyimi varsa o ne istediğini biliyordur, sizin fazlaca düşünmenize gerek yok. Şimdi tablet tercihimizi belirleyecek kriterleri biraz detaylandıralım.

     

    Tabletin boyutları

    Tablet ekranları 7 ile 13 inç arasında değişiyor. Ekranın en-boy oranına göre bazı tabletlerin şekli kareye yakın, bazıları ise dikdörtgen biçiminde olabiliyor. Kare ekran kitap okumak için, dikdörtgen ise yan yatırılarak tutulduğunda film izlemek için daha elverişli kabul ediliyor.

     

    İşletim sistemleri

    En çok kullanılan işletim sistemi Android. Hemen arkasından da iOS geliyor. Samsung, Huawei, Lenovo gibi sektörün önemli markaları ürünlerinde Android işletim sistemini kullanıyor. Apple’ın geliştirdiği iOS ise sadece iPad marka tabletlerde var.

    Her iki işletim sisteminin de diğerine göre üstün ve eksik yanları var. Ama bunları çoğunlukla kullanıcı alışkanlıkları belirliyor. Şimdiye kadar hep Android kullanmış birini, iOS kullanmaya ikna etmek oldukça güç olabiliyor. iOS kullanıcıları için de aynı şey geçerli. Siz de muhtemelen tanıdığınız, bildiğiniz işletim sistemini tercih edeceksiniz.

     

    Sektörde Android işletim sistemi kullanan yüzlerce marka var, cihaz seçeneği çok fazla .

    Android tabletler

    Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olması Android’i zararlı yazılımlara karşı da açık hale getiriyor. Android işletim sisteminin tüm nimetlerinden faydalanmak, tadını çıkarmak için belli bir bilgi birikimi ve tecrübe gerekiyor. Ama belli güvenlik önlemleriyle, bazı sınırlamalar koyarsanız çocukların zihinsel gelişimine sunacağı katkı göz ardı edilemez. Sektörde Android işletim sistemi kullanan yüzlerce marka var, cihaz seçeneği de çok fazla.

     

    iPad tabletler

    Kapalı kaynak kodlu iOS işletim sistemiyle çalışan iPad’lerin size sağlayacağı en önemli avantaj, kullanım kolaylığı ve hiç şüphesiz güvenlik. Her şeyin yeri bellidir iPad’lerde. Ana ekrandaki ayarlar sekmesine tıkladığınızda değiştirebileceğiniz tüm ayarlar, hem de alfabetik olarak sıralanmış şekilde karşınıza çıkar.

    Bu anlattıklarım çerçevesinde seçtiğim tablet önerilerimi aşağıda bulabilirsiniz.

     

    1- iPad Pro Wi-Fi 12.9″

    12.9 inç çocuklar için ideal bir ekran boyutu. En ve boy oranıyla kareye yakın şekli var. Tam ekran tasarımı sayesinde tableti nasıl tutarsanız tutun ya da ne yandan bakarsanız bakın, aynı görüntü kalitesini yakalayabilirsiniz. Gümüş ve uzay grisi olmak üzere 2 renk seçeneği var. Bellek kapasitesi olarak da 64 GB, 256 GB, 512 GB ve 1TB seçenekleri mevcut.

     

    2- iPad Pro Wi-Fi 10.5″

    Bu da yukarıdaki iPad’in bir beden küçüğü. Teknik özellikleri aynı. Tabii büyük ekran olanın çözünürlüğü daha fazla. Liquid Retina teknolojisi ve bir de tam ekran tasarımı olunca, renkler gerçeğe en yakın halleriyle göz önüne çıkıyor. A12X Bionic çip sayesinde grafik performansı 2 kat daha hızlı ve bu da hareketli sahnelerin içindeymişsiniz hissi yaratıyor.

     

    Çocuğuma Hangi Tableti Almalıyım

    3- SAMSUNG Galaxy Tab S5e 10.5″

    Tam dokunmatik 10.5 inç ekranlı Galaxy S5, 400 gram ağırlığında. Entegre Bixby Voice teknolojisiyle sesli komutlara yanıt verebiliyor. Bellek kapasitesi artırılabilir. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde kişisel içeriklerinizi koruyabilir ve bu içerikleri yalnızca siz görebilirsiniz. Ayrıca doğrudan güç düğmesinde bulunan Parmak İzi Tarama özeliği sayesinde, aceleniz varsa, şifre yazmak zorunda kalmıyorsunuz.

     

    4- HUAWEI T5 10.1”

    HUAWEI MediaPad T5, sadece 450 gram ağırlığında ve simetrik metal gövdesi sayesinde son derece rahat bir tutuş sağlıyor. Ekranı 1080p Full HD. En-boy oranı ile şekli dikdörtgene yakın. Çift hoparlörlü. MicroSD kart kullanılarak bellek kapasitesi 256 GB’a kadar genişletilebilir. Göz Konforu modu, göze zararlı mavi ışıkları azaltarak daha sağlıklı okuma ve izleme koşulları yaratır.

     

    Seçiminiz ne olursa olsun, aldığınız tabletin bir eğitim aracı olacağını da unutmayın. Çocuğunuzun eğlenerek öğrenmesini, bilişsel ve analitik becerilerini geliştirmesini sağlayacak, hayal gücünü harekete geçirerek, yaratıcılığa teşvik edecek uygulamalarla ilgili yazıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    Çocuklar için Eğitici Uygulamalar

     

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN