Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelHuawei, 2019'un ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarını artırdı

    Huawei, 2019’un ikinci çeyreğinde akıllı telefon satışlarını artırdı

    Kendisinin elinde olmayan sebeplerden ötürü karşısına çıkan teknik sıkıntılara rağmen yine de pes etmeyen Huawei, kendi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Dünya’nın en çok satan telefonlar arasında yer alan firma ne durumda? Araştırma ve danışmanlık firması Gartner’ın raporuna göre kendisinin satış rakamları gayet iyi.

    Huawei satış rakamları

    Huawei satış rakamları ikinci çeyrekte ne kadar arttı?

    Huawei, kısa bir süre önce ikinci kez “yılın en iyi akıllı telefonu” unvanını almayı başarmıştı. Firma, hem prestij anlamında hem de satış anlamında birçok başarıya imza attı. 2018 yılının ikinci çeyreğinde toplam 49 milyon adet akıllı telefon satmayı başaran şirket, bu senenin ikinci çeyreğinde 9 milyonluk bir artış yakaladı.

    İlgili artış sayesinde toplam 58 milyon adet akıllı telefon satmayı başaran Çinli ekip, 2019 yılındaki pazar payını da yüzde 2.5 oranında yükseltti. Huawei, geçtiğimiz dönemde yüzde 13.3 oranında bir pazar payına sahipti. Kendisi şu an itibari ile yüzde 15.8 oranında bir pazar payı ile kendi yoluna devam ediyor.

    Huawei satış rakamları

    Samsung’un hemen ardından gelen Huawei, Çin akıllı telefon pazarının yüzde 27.6’lık kısmını elinde bulunduruyor. Ayrıca Huawei bir ilke daha imza attı ve ikinci çeyrekte art arda büyüme yakalayan tek şirket olarak tarihe geçti. Yeni akıllı model telefonları ile de rakiplerini zorlayan ekip, Samsung’u geçmeyi hedefliyor.

    Rakipleri karşısında başarılı istikrarını sürdüren teknoloji şirketi, uygun fiyatlı ürünler üretmeye devam etmek istiyor. Önümüzdeki günlerde Huawei ile Xiaomi’nin akıllı telefon pazarı alanında daha fazla çalışma yapması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN