Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKurban Bayramı tatilinde yola çıkmak için en ideal gün ve saatler açıklandı

    Kurban Bayramı tatilinde yola çıkmak için en ideal gün ve saatler açıklandı

    Yandex Navigasyon, her bayram tatili öncesinde yaptığı gibi yola çıkacak kullanıcıları için bayram trafiği analizi hazırladı.

    İstanbul Avrupa Yakası’ndan TEM’i kullanarak İzmit’e gitmek, tatil günleri haricinde kalan normal zamanlarda ortalama 80-100 dakika aralığında sürüyor. Bayram tatilinde ise bu yolculuk süresinin özellikle cuma akşam ile cumartesi sabah saatleri arasında 270 dakikaya kadar çıkması bekleniyor.

    İzmit – Gerede arası, Anadolu Otoyolu’nu kullanarak birçok farklı istikamete gidecek sürücüler için önemli bir rota olarak dikkat çekiyor. Bu iki bölge arasındaki yolculuğun bayramda ortalama yüzde 114 artarak, 235 dakikaya çıkması öngörülüyor. Önceki bayramlarda, İzmit – Gerede arasında trafiğin en yoğun olduğu zamanlar cuma 17.00 ile pazar 15.00 saatleri arasında görüldü.

    Dilovası üzerinden Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak Balıkesir’e varış rotası normal bir günde ortalama 145 dakika sürerken, bayram öncesinde bu sürenin 300 dakikaya kadar artması bekleniyor. Yüzde 100’ü geçen bu artışın 10 Ağustos Cumartesi günü 15.00’te başlayarak 11 Ağustos Pazar öğlene kadar sürmesi öngörülüyor.

    Balıkesir’den, Akhisar – Manisa üzerinden İzmir yolculuğu normal bir günde 130 dakika sürerken bayramda bu sürenin yüzde 20 artışla ortalama 155 dakikaya çıkması bekleniyor. Trafikteki maksimum seviyeye 10 Ağustos Cumartesi günü 6.00 – 18.00 saatleri arasında ulaşılması bekleniyor.

    Antalya Merkez – Alanya – Gazipaşa

    Türkiye genelindeki trafik değişimleri arasında, İstanbul civarı ve Anadolu Otoyolu’nun trafik yoğunluğu ile birlikte en fazla değişimlerden biri Antalya – Alanya – Gazipaşa güzergâhında yaşanıyor. Bu noktalar arası yolculuk süresi normal bir zamanda 115 dakika iken, bayramda bu ortalamanın 160 dakikaya çıkması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN