Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple, iCloud.com için Face ID ve Touch ID girişlerini test ediyor

    Apple, iCloud.com için Face ID ve Touch ID girişlerini test ediyor

    iCloud.com’da Face ID ve Touch ID kullanarak oturum açmak, oturum açma bilgilerinizi el ile girmekten çok daha kolay ve daha güvenli…

    iOS 13, iPadOS 13 ve macOS Catalina beta test cihazları için Apple, web’de iCloud için yeni bir oturum açma işlemi deniyor. Beta sürümüne sahip bir cihazda beta.icloud.com adresine gittiğinizde, artık Face ID veya Touch ID kullanarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

    iOS, iPadOS veya macOS betalarını çalıştıran bir cihazda iCloud’u Safari’de ziyaret ettiğinizde, Apple Kimliğinizi kullanarak biyometriyle oturum açmak isteyip istemediğinizi soran yeni bir açılır pencere göreceksiniz. Face ID özellikli bir cihazda bu, Face ID ile oturum açmak anlamına gelirken, Touch Bar özellikli MacBook Pro dahil diğer cihazlar da Touch ID ile oturum açmak anlamına geliyor.

    Şık ve yeni bir özellik…

    Bu oldukça şık ve yeni bir özellik. Büyük olasılıkla Apple’ın uzun zamandır girişler için gösterdiği çabanın bir meyvesi. Şirket daha önce, Eylül ayındaki genel lansman öncesinde bu yaz geliştiricilerin Apple araçlarıyla oturum açmasını sağlayacağını söylemişti.

    iCloud.com’da Face ID ve Touch ID kullanarak oturum açmak, oturum açma bilgilerinizi el ile girmekten çok daha kolay ve daha güvenli. Bu işlem, geçmişte App Store veya iTunes Store’da oturum açan herkese aşina olmalı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN