Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraYeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri - Temmuz 2019

    Yeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri – Temmuz 2019

    DSLR fotoğraf makinesi almak istiyor ve fotoğrafçılığa yeni başlıyorsanız önerebileceğimiz modelleri bu yazımda bulabilirsiniz.

    Fotoğraf konusunda biraz ilgili iseniz cep telefonu ya da giriş seviyesi kompakt modeller size yeterli gelmeyecektir. Bu konuda vakit ayırıp fotoğraf çekmek istiyorsanız tercihinizi DSLR adı verilen obkjektifi değiştirilebilir fotoğraf makinelerinden yana kullanabilirsiniz. Bu modellerin en önemli özelliği birçok ayara ve ek özelliğe sahip olmalarıdır. Bu sayede fotoğraf konusunda ciddi olanlara birçok seçenek sunarlar.

    Yeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri – Temmuz 2019

    Elbette bu alanda yeniyseniz ve ilk kez bir DSLR satın almayı planlıyorsanız kafanızı karıştıracak birçok modelle karşılayacağınızın garantisini verebilirim. Özellikle giriş seviyesi DSLR model sayısının fazla olması kafaları ciddi anlamda karıştırabilir. Ama panik yapmanıza gerek yok. İlerleyen satırlarda sizi rahatlatacak ve doğru DSLR seçiminizi yapmanızı sağlayacak modelleri tanıtacağım. İşte Temmuz 2019 itibariyle yeni başlayanların tercih edebileceği DSLR modelleri:

    Canon EOS 4000D

    Canon’un en yeni giriş seviyesi modellerinden biri olan EOS 4000D, 18 Megapiksel çözünürlük sunan bir DSLR fotoğraf makinesi. Üzerinde kit olarak 18-55 mm IS ile gelen bu uygun fiyatlı model, kablosuz ağ bağlantısı sayesinde uygulama üzerinden uzaktan da kullanabiliyor. Tam bir giriş seviyesi DSLR modeli olan Canon EOS 4000D, fotoğraf yeni başlayan birinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir seçenek.

    Yeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri - Temmuz 2019

    Nikon D3500

    Nikon markasının giriş seviyesi DSLR modeli ise D3500 olarak karşımıza çıkıyor. Tam bir giriş seviyesi modeli olan D3500, 24 Megapiksel çözünürlük sunuyor. Bütünleşik Bluetooth özelliği sayesinde mobil uygulama yardımı ile uzaktan fotoğraf çekmeye imkan tanıyor fotoğraf makinesinin pil ömrü ise 1150 kare. Giriş seviyesi için iyi bir seçim olan fotoğraf makinesi uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.

    Canon EOS 2000D

    Canon 4000D ile beraber tanıtılan ama ona göre bazı farklılıkları bulunan 2000D de giriş seviyesi bir model. 24 Megapiksel çözünürlük sunan bu model de kablosuz özelliği yardımı ile uzaktan fotoğraf çekme imkanı sunuyor. Akıllı sahne çekim modları ile kullanıcısının işinin kolaylaştıran fotoğraf makinesi, 4000D de olduğu gibi 18-55 mm IS II kit objektifle satın alınabiliyor.

    Canon 250D

    Giriş seviyesindeki yeni bir model olan Canon 250D, kısa süre önce tanıtıldı. 24.1 Megapiksel çözünürlük sunan bu yeni model dünyanın en küçük DSLR fotoğraf makinelerinden biri. En önemli özelliği 4K video kayıt olan fotoğraf makinesi kablosuz ağlar yardımı ile uzaktan kontrol edilebiliyor. Bu modelin detaylarına daha önce yine bu sayfalarda bakmıştık.

    Yeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri - Temmuz 2019

    Nikon D5600

    Nikon’un girişin biraz üstü sayılabilecek bir modeli olsa da tam anlamıyla orta seviye olmadığı için listeme giren bir diğer modeli de D5600 oluyor. D3500 modeline göre biraz daha gelişmiş bir ürün olan bu fotoğraf makinesi döndürülebilir ekranı ve 24.2 Megapiksel çözünürlüğü ile bu kategorinin hakkını veren bir model. Bluetooth yardımı ile uzaktan kontrol edilebilen fotoğraf makinesi bütünleşik olarak sunduğu gerçek zamanlı video efektleriyle dikkat çekiyor.

    Canon 800D

    Eh Nikon’da girişin biraz üstü bir model tavsiye edip, Canon’u es geçmek olmaz değil mi? Son tavsiyem ise Canon 800D. Aslında giriş seviyesinin biraz üstü bir model olan 800D, fotoğraf konusunda bilgili ve daha önce DSLR kullanmış olanların tercihi olabilecek bir ürün.

    Yeni başlayanlar için en iyi DSLR önerileri - Temmuz 2019

    Seçenekler elbette bunlarla sınırlı değil. Yukarıda saydığım modellerin önceki sürümleri de (hepsinin yok ama bazılarında var) tercih edilebilir. En güncel giriş seviyesi DSLR modellerinin bunlar olduğunu belirteyim. Sizin de bu konuyla ilgili öneriniz varsa aşağıdaki yorum bölümüne mesaj yazabilirsiniz.

    Işığınız bol olsun…

    Güncel DSLR modellerini MediaMarkt internet sitesinde görebilirsiniz. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN