Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAndroid TV’ye kablosuz nasıl görüntü aktarılır?

    Android TV’ye kablosuz nasıl görüntü aktarılır?

    Birçok üreticinin kendi işletim sistemini denediği bir dönemde, Android’in TV’lerde başarılı olması iyi oldu. Zira aldığınız TV’ler için geliştirilen kapalı işletim sistemleri, Android gibi açık olmadığından dışarıdan uygulama geliştirmesi mümkün olmuyordu. Bunun için üreticiyle özel çalışmak gerektiği gibi, birçok ufak uygulamanın da TV’lere girmesi mümkün değildi. Ancak birçok cihazda kullanılan ve milyonlarca uygulaması bulunan Android, bu denklemi bozdu. Her ne kadar istendiği kadar yaygınlaşmasa da, neredeyse her üreticinin bir Android’li TV’si bulunuyor. Ayrıca Android TV için de uygulama sayısı henüz tüm işletim sistemine kıyasla çok düşük ama 5 binden fazla uygulama ve 3 binden fazla oyun, TV için yeterli bir çeşitlilik sağlıyor.

    Akıllı TV’lerin bugüne dek en zorlandığı konu ise diğer cihazlardan görüntü aktarımı. Elbette oyun konsolu, TV alıcısı, DVD oynatıcı gibi cihazlar kabloyla bağlandığı için burada bir sorun yok ama elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar, tabletler ya da dizüstü bilgisayarlar gibi mobil cihazlardan aktarım birçok kişi için ya fazla teknik çözümler gerektiriyor ya da nasıl yapılacağını bilmedikleri için sıkıntılı bir konu olarak kalıyor.

    Oysa Android işletim sistemli TV’lerde durum farklı. Çoğu TV üreticisi bu cihazlara Google’ın Chromecast adlı görüntü aktarım sistemini de dahil ediyor. Dolayısıyla Chrome web tarayıcı kullanılan herhangi bir cihaz ve Android mobil cihazlarda görüntü ve ses aktarımını yapmak son derece kolay. Öncelikle cihazınızın TV ile aynı ağda yer alması gerekiyor. Biri kablolu, biri kablosuz ya da her ikisi de kablosuz olarak aynı ağa bağlandıktan sonra aktarımı yönlendirmelisiniz. Web tarayıcıda yayını gönder (Cast) dedikten sonra TV’yi seçerek aktarımı başlatabilirsiniz. Telefonda ise Netflix, YouTube gibi birçok uygulamada Chromecast cihazını görerek aktarım yapabilirsiniz.

    iPhone’da da bu uygulamalarda Chromecast cihazını tıpkı Android’deki gibi göreceksiniz. Ancak göremediğiniz uygulamalar için özel bir uygulama kurarak ekranı aynalayabilir ya da Chromecast uyumlu olmayan uygulamalardan da görüntü ve ses aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik AllCast, Video&Cast, Photo Cast gibi ücretsiz uygulamalarla bunu yapmak mümkün.

    Bilgisayarda ise Chrome tarayıcı üzerinden aktarım yapabileceğiniz gibi, tam ekran gönderimi yapmak için Reflector ya da Airbeam gibi yazılımlar kullanabilirsiniz. Ancak bu yazılımlar genelde bir deneme süresi boyunca kullanıma izin veriyor, daha sonra yazılımı satın almanız gerekiyor. Elbette bazı TV’lerin kendi yazılımları da bulunuyor, böyle bir uygulama varsa, ücretsiz olarak da ekranı Android TV’nize aynalayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN