Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetDrone Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Drone Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


    Drone, uzaktan kumanda edilebilen bir çeşit insansız hava aracıdır. Günümüz koşullarında hem yüksek teknolojiye sahip hem de ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken Drone’ları satın almak bir hayli kolaylaşmıştır. En çok havadan görüntüleme yapmak amacıyla satın alınan Drone’lar aslında eğlenceli bir şekilde çok farklı yerlerde ve farklı amaçlar için kullanılmaktadırlar.

    Drone Satın Alırken Yasalar Hakkında Bilgi Sahibi Olun

    Satışı yapılan Drone’ların 4, 6 ve 8 pervanesi olan modelleri bulunmaktadır. Gelişmiş yetenekleri ile her türlü işe yönelik kullanım alanları gittikçe genişlemeye başlamıştır. Boyutları gittikçe küçülmekte kabiliyetleri de gittikçe artmaktadır. Günümüzde kullanımlarıyla ilgili yasalarla belirlenen bazı kısıtlama ve yasaklamalar bulunmakla birlikte yaygınlığı her geçen gün artmaktadır.

    Hangi Amaçla Drone Satın Alacaksınız?

    Öncelikle karar vermeniz gereken satın alacağınız Drone’u ne amaçla kullanacağınız olmalıdır. Keyif amaçlı, fotoğraf ve(ya) video çekmek amaçlı, haritalama amaçlı, spor amaçlı, tarım alanında kullanmak amaçlı gibi daha bir çok amaçla Drone alabilirsiniz. Amacınız belliyse gerekli özellikleri ve aksesuarları belirlemek çok daha kolay olacaktır.

    Kullanım Amacına Yönelik Özellikler

    Yapacağınız iş ve kullanım amacına göre uçuş süresi ve yani batarya ömrü önemli bir seçim özelliğidir. Genel olarak satılan modellerde uçuş süreleri 20 ile 40 dakika arasında değişmekle birlikte her geçen gün eklenen yeni modellerde teknolojik özellikler artmaktadır. Ayrıca Drone üzerinde gelen kameranın özellikleri de kullanım amacına hizmet edip etmemesi adına çok önemlidir.

    Menzil ve Uçuş Süresi Önemli

    Diğer bir hassas konu da Drone’nun menzilidir. Uzun menzile ve daha fazla uçuş süresine sahip olan Drone’ların fiyatı oldukça yüksektir. Drone üzerindeki sensörler ve teknik özellikler arttıkça fiyat da aynı oranda artış göstermektedir.

    Teknik Servis Konusu

    Satın aldığınız Drone’nun Türkiye’de yetkili teknik servisinin olması çok önemlidir. Aksi durumda bir arıza veya yedek parça gereksiniminde çok zor durumda kalabilirsiniz.

    Drone 500 Gramdan Daha Ağırsa Kayıt Ettirmeniz Gerekiyor

    Bir Drone satın aldıktan sonra ilk yapmanız gereken bu Drone’un 500 gramdan yüksek olup olmadığını kontrol etmek olmalıdır. Eğer 500 gramdan daha ağır bir Drone kullanacaksanız SHGM’nin (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) web sitesine kayıt yaptırmanız gerekir. Bu konuda 4 farklı kategori bulunuyor. Bunlar; 500 gram – 4 kg arası, 4 kg -25 kg arası, 25 kg-150 kg arası ve 150 kg üstü. Kayıt yaptırma konusuyla ilgili olarak tüm ayrıntılar için http://iha.shgm.gov.tr/index.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Eğer Drone size yurtdışından geldiyse cihaz bilgilerini ve sahibinin TC kimlik numarası, adres ve iletişim bilgilerini bildirmeniz istenecektir. Özellikle dikkat etmeniz gereken en önemli konu uçuş yasağının olduğu yerlerdir. Havalimanları çevresinde ve askeri tesislerin yakınında kesinlikle Drone uçurmayın. Hatta bazı şehirlerimizde Drone uçurmak için yetkili makamlardan izin almanız bile gerekebilir.

    Bütçenize ve istediğiniz teknik özelliklere en uygun Drone’u aşağıdaki bağlantıya tıklayarak MediaMarkt mağazalarından satın alabilirsiniz.

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/search.html?query=drone&searchProfile=onlineshop&channel=mmtrtr

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN