Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonApple CEO'su Tim Cook’tan İlginç Açıklama

    Apple CEO’su Tim Cook’tan İlginç Açıklama

    Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, teknoloji dünyasına çağrıda bulundu ve içerisinde bulundukları teknoloji endüstrisinin düzenlenmesi gerektiğini kaydetti. İşte detaylar…

    Ünlü teknoloji şirketi Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, teknoloji dünyasına çağrıda bulundu ve içerisinde bulundukları teknoloji endüstrisinin düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Devletlerin teknoloji endüstrileri içerisinde yer alarak bu endüstriye bir düzenleme getirmelerini belirten Cook, özellikle bu düzenlemelerin kullanıcı lehine olması gerektiğini ileri sürdü.

    Tim Cook, Times dergisine verdiği röportajda herkesin dürüst olmasını ve yapılan uygulamaların çoğu zaman işe yaramadığını ifade etmesi gerektiğini belirtti. Bunun yanında yeteri kadar faydalı olmayan teknoloji endüstrisinin de düzenlenerek kullanıcılar için faydalı bir hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Cook, konuşmalarında genel olarak veri gizliliği üzerine yorum yapmış gözüküyor. Ayrıca tüketicilerin kişisel verilerini güven altına alabilmeleri için devletlerin bu veriler üzerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini savunuyor.

    “Gerekli düzenlemeler için en temel savunucular arasındayız”

    Diğer yandan Cook’un GDPR yasası için doğru bir adım olduğunu ancak tam olarak kusursuz bir çözüm olmadığını belirtiyor. Bunun yanında sektörün giderek iyi niyetten uzaklaştığını ve hatta bu iyi niyeti kaybettiğini aktaran Apple CEO’su, gerekli düzenlemeler için en baş savunucular biri olduklarını ve şu an için farklı bir çözüm yolu görmediğini ifade etti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN